PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

'Vakantieganger, neem je verantwoordelijkheid'

Corona Coronavirus
Foto: HANS DIRKSEN FOTOGRAFIE
12 aug 2020, 07:26
,,Je aan de regels houden doe je voor elkaar, niet voor de overheid. En zo moeilijk is het niet
,,Je aan de regels houden doe je voor elkaar, niet voor de overheid. En zo moeilijk is het niet", benadrukt burgemeester Naafs.
HEUVELRUG

Het aantal vastgestelde besmettingen met het COVID-virus steeg in de gemeente Utrechtse Heuvelrug tussen 22 juli en 5 augustus tot negen inwoners. Een ruime verdubbeling ten opzichte van de veertien dagen ervoor. Burgemeester Naafs drukt vakantiegangers die terugkeren uit landen met code oranje of rood, op het hart om twee weken in zelfquarantaine te gaan om hun omgeving te beschermen. Verder vraagt hij iedereen om de regels van het RIVM te blijven volgen: vaak en goed de handen wassen, 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en bij klachten thuisblijven.

Terwijl de zomervakantie elders in Nederland al op 4 juli was aangebroken, bleef het vanuit Den Haag lange tijd stil wat betreft regels voor vakantiegangers die terugkeerden uit landen waar het COVID-virus nog voortduurde of weer oplaaide, zoals Zweden, Ierland, Kroatië en verschillende provincies in Catalonië, Spanje.

advertentie
advertentie