Nog één keer: Andersteinweg blijft open

7 maart 2013 om 00:00 Voorpagina

MAARSBERGEN - Er wordt al meer dan een jaar gepraat over het al dan niet afsluiten van de Andersteinweg in Maarsbergen voor doorgaand verkeer. De raad is steeds duidelijk geweest: hou de weg open.

Verkeerswethouder Bert Homan (VVD) wilde toch nog één keer duidelijkheid hebben. Hij wilde dit vooral omdat een adviescommissie de bezwaren tegen het open houden van de weg, die een aantal mensen had geuit, gegrond had verklaard. De raad legt deze gegronde bezwaren echter naast zich neer, zo bleek ook weer afgelopen maandag. ,,Wij hebben in 2012 al in een motie aangegeven dat we de weg open willen houden, en daar blijven we bij”, aldus Sybe Streekstra van BVH. Peter van der Zee (VVD) was verbaasd over de vraag van het college over het wel of niet afsluiten van de weg, maar hij wilde zich best nog een keer uitspreken. ,,Als straks de N226 klaar is en beter doorstroomt, is er geen probleem meer op de Andersteinweg. Wij zijn tegen negatieve verkeersmaatregelen, zeker in het buitengebied. Wij willen de weg dus open houden.”

Wethouder Homan wilde wel uitleggen waarom hij de vraag toch nog eens bij de raad neerlegde. ,,Wij wijken eigenlijk nooit af van de adviezen van de bezwarencommissie. Nu weet ik zeker dat u het absoluut niet wil dat de weg wordt afgesloten. Daar houden wij ons aan.”

advertentie
advertentie