Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Hoogenraad blijft politiek bezighouden

Voorpagina

HEUVELRUG/LEERSUM - Takel- en bergingsbedrijf Hoogenraad uit Leersum blijft de gemoederen in de Heuvelrugpolitiek bezighouden. Tijdens de raadsvergadering van vorige week eiste Burgervertegenwoordiging Heuvelrug (BVH) excuses van het college aan Hoogenraad voor ‘het stelselmatige tegenwerken’ van het Leersumse bedrijf door de gemeente. BVH vond geen bijval bij de rest van de partijen, al sprak een deel van de fracties zich wel uit voor een snelle oplossing voor het huisvestingsprobleem waar het bedrijf al lang mee kampt.

door Paul Nolens

Reden dat de ‘kwestie Hoogenraad’ weer actueel is, is een brief van het college aan de gemeenteraad over het Opijnenterrein, tussen Doorn en Leersum. Het terrein is eigendom van de gemeente en wordt momenteel verhuurd aan een bedrijf dat daar vrachtwagens stalt. Het bedrijf heeft in het huurcontract bedongen dat ze een deel van het terrein mogen onderverhuren. De gemeente is akkoord gegaan met de optie voor onderverhuur, maar heeft daarbij expliciet in het contract op laten nemen dat het niet onderverhuurd mag worden aan Hoogenraad.

De BVH vindt dat de gemeente met deze contractuele uitsluiting buiten zijn boekje is gegaan en probeerde daarom tijdens de raadsvergadering via een motie af te dwingen dat het college excuses maakt richting Hoogenraad.

Lees het hele verhaal vandaag in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 4 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01