Huiverig voor jongerencentrum

Voorpagina

DOORN - De bewoners van wijk De Wijngaard zijn huiverig voor de plannen van de gemeente om het jongerencentrum te verplaatsen van het centrum van Doorn naar sporthal Steinheim. Die angst is gegroeid na de voorlichtingsavond over deze plannen, twee weken geleden. ,,We hebben het gevoel dat de plannen ons door de strot worden geduwd en dat we geen enkele invloed hebben”, aldus Arja van Rein, één van de bezorgde buurtbewoners.

De Wijngaard is bang voor meer overlast

door Paul Nolens

De bewoners van De Wijngaard vinden de concentratie van potentiële overlastbezorgers in hun wijk wel erg hoog worden, als het jongerencentrum in de sporthal wordt gehuisvest. ,,Er zijn hier veel problemen geweest met de hockeyfeesten bij de hockeyclub. Daarnaast worden tegenwoordig regelmatig feesten gegeven in Steinheim, wat ook voor het nodige lawaai zorgt. Bovendien is er een groepje jongeren dat rondhangt bij de Gisbertus Voetiusschool en ook dat gaat gepaard met lawaai en rotzooi. Wij gunnen de jongeren een prachtig jongerencentrum, maar waarom moet alles in onze wijk? Het is gewoon een optelsom voor veel buurtbewoners. Waar houdt dit op?”, aldus de bezorgde Van Rein.

Van Rein vraagt zich af of de gemeente de juiste keuze maakt met de nieuwe locatie voor het jongerenhonk. ,,Nu zit de jongerenruimte in het centrum van Doorn. Straks worden ze weggestopt aan de rand van het dorp, bijna in het bos. Er is bij Steinheim minder toezicht op wat er allemaal gebeurt dan waar ze nu zitten. Voor de wijk kan het overlast opleveren omdat de jongeren allemaal van één kant richting het jongerencentrum komen, en ‘s avonds moeten ze ook allemaal weer dwars door de wijk naar huis. Ik kan me niet voorstellen dat iedereen na sluiting meteen naar huis gaat en niet in de wijk blijft hangen. Waarom kan er geen nieuwe ruimte gevonden worden in het centrum van het dorp?”

Lees het complete verhaal in NieuwsbladDeKaap.nl van 12 juli.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47