Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

VVV sluit winkels Amerongen en Driebergen

Voorpagina

HEUVELRUG - De VVV-kantoren in Amerongen en Driebergen zijn dit weekend voor de laatste keer open. Volgens VVV-directeur Henny Verbruggen is dit een direct gevolg van de toenemende behoefte aan digitale informatie. ,,Twee winkels gaan sluiten, maar dat betekent niet dat we minder zichtbaar worden. We gaan als VVV veel meer doen om naar de mensen toe te komen.”

VVV-Directeur: ‘Meer behoefte aan digitale informatie’

door Paul Nolens

Om de professionaliteit van de VVV te vergroten, heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug besloten extra geld in de toeristische organisatie te steken. Verbruggen: ,,Dat is natuurlijk geweldig nieuws in deze tijd. Een direct gevolg van deze investering is dat we twee kantoren gaan sluiten. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Er wordt tegenwoordig steeds minder informatie gehaald bij de VVV-winkels. Mensen willen digitaal geïnformeerd worden en wij gaan daar in mee.”

De keuze om de kantoren in Amerongen en Driebergen te sluiten - in navolging van de sluiting van het VVV-kantoor in Maarn - is volgens Verbruggen eenvoudig te verklaren. ,,In Amerongen komen bijna alleen maar mensen voor het Kasteel en die hebben hun eigen informatievoorziening. In Driebergen is de aanloop bij het VVV-kantoor in Natuurcafé La Porte niet groot. We hebben daarom gekozen om de winkels in Doorn en Leersum open te houden. Doorn ligt mooi centraal binnen de gemeente en het kantoor in Leersum is gevestigd in het oude gemeentehuis aan de doorgaande weg. Door de locatie is dit kantoor heel makkelijk te bereiken voor toeristen. Bovendien ligt dit kantoor zo dicht bij Amerongen dat je daar op een mooie plek zit voor Leersum én Amerongen.”

De twee kantoren die open blijven, moeten zichtbaarder worden en zullen daarom een metamorfose ondergaan. ,,In Doorn krijgen we meer vierkante meters in het Cultuurhuis. Daar zullen we ons met een nieuw uiterlijk beter gaan profileren. Ook in Leersum zal het zichtbaarder worden dat er een VVV-kantoor in het oude gemeentehuis zit”, vertelt de VVV-directeur enthousiast.

Om iedereen die op zoek is naar een leuke activiteit op de Heuvelrug overal van informatie te kunnen voorzien, zet de VVV in op digitale informatievoorziening. Verbruggen: ,,De VVV-App voor de smartphone is bijna klaar. Daarnaast moet er een aantal digitale informatiezuilen verspreid door de gemeente komen te staan. De bedoeling is dat ondernemers, zoals restaurants en campings, een informatiezuil aanschaffen. Het is al zeker dat er in Amerongen een informatiepunt bij La Baronne komt en in Driebergen bij boekhandel Jacques Baas. In de toekomst hopen we dat er ongeveer vijftien van deze informatiezuilen verspreid door de gemeente komen te staan. Wij zorgen er voor dat alle informatie op die zuilen actueel is. Het verzamelen van deze digitale informatie wordt in toenemende mate de hoofdtaak van de VVV-vrijwillgers.”

Voor toeristen die geen zin hebben om de digitale wereld in te duiken, gaat de VVV in de zomermaanden ook nog op tournee over de Utrechtse Heuvelrug. Verbruggen: ,,We gaan met een infocaravan op vaste tijden langs bij campings op de Heuvelrug. Daar kunnen de campingbezoekers informatie inwinnen, maar ook VVV-producten kopen zoals fiets- en wandelkaarten.”

De bevlogen VVV-directeur ziet de toekomst van zijn organisatie met veel vertrouwen tegemoet. ,,Alles bij elkaar gaan we, ondanks de sluiting van twee winkels, veel meer doen om mensen van informatie over de Utrechtse Heuvelrug te voorzien.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 4 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01