Excuses Homan aan bewoners Acacialaan

Voorpagina

DOORN - Wethouder Bert Homan (Verkeer) is diep door het stof gegaan inzake de sluiting van de Acacialaan. De wethouder bood zijn excuses aan in de richting van de bewoners voor de slechte communicatie.

door Wesley Bekker

Homan blies tegelijkertijd alsnog de proef af waarin de Acacialaan afgesloten zou worden voor doorgaand verkeer door middel van betonnen barrières. ,,Op een gegeven moment moet je ook concluderen dat er simpelweg niet genoeg draagvlak is’’, stelt Homan. ,,Dan moet je ook zo sterk zijn om vast te stellen dat dit niet de weg is die bewandeld moet worden.’’ De wethouder gaat vóór de derde week van januari opnieuw in gesprek met de bewoners van de Acacialaan. Samen met hen wil hij kijken of het mogelijk is om binnen een half jaar tot een nieuwe oplossing te komen welke kan rekenen op een breed draagvlak.

Homan ontving lof voor zijn optreden in de commissie ruimte dinsdagavond van de politieke partijen. Volgens Sybe Streekstra (BVH) heeft er genoeg stof rondom de wethouder gelegen en kan er nu zand over. Guus Geersing (CU) sprak zijn waardering uit voor de houding van de wethouder. De partijen maakten zich wel zorgen over de communicatie van de wethouder en zien deze zaak niet als een incident. Aloys van Spaandonk (GL/PvdA) voelde niet de behoefte om hierover in discussie te gaan deze avond omdat dit volgens hem niet de goede plaats en tijd was maar hij kon rekenen op bijval van een aantal partijen. De wethouder heeft beloofd dit verwijt te bespreken in het College van B&W en komt binnen afzienbare tijd met een antwoord op deze twijfels.

De aanwezige bewoners van de Acacialaan toonden zich in ieder geval tevreden met het besluit van Homan. Sander Vroone, die het woord voerde namens de bewoners, sprak de hoop uit dat de wethouder zich aan zijn woord houd. ,,Wij willen graag in goed overleg zoeken naar een oplossing voor alle partijen. Ook wij willen dat iedereen veilig door onze straat kan passeren.’’

Foto: Een paar weken geleden namen de bewoners van de Acacialaan een proef op de som. Vrachtverkeer bleek bij een afsluiting van de weg niet te kunnen manoeuvreren in de straat.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47