Een trotse Lukas op het hoogste podium.
Een trotse Lukas op het hoogste podium. Ronald Stiefelhagen

Karter (14) rijdt zijn eerste autorace en wint

Sport Deel je nieuws

Leersum – Kartracer Lukas Stiefelhagen heeft zondag 24 april zijn allereerste autorace gereden. Op het bekende circuit van Raceway Venray pakte hij de winst in een Peugeot 106.

Eigenlijk kwam het eerder dan gepland. Volgend jaar wil Lukas graag zijn debuut gaan maken in de autosport. Als voorbereiding daarop heeft hij begin dit jaar de NXT Junior Autosport Experience voltooid. Dat is een basiscursus autoracen, gehouden op het Midland Circuit Lelystad. Daarna deed de mogelijkheid zich voor om aan de eerste race van de NXT Junior Peugeot 106 Cup mee te doen. Deze wordt in samenwerking met het Dutch Super Lap kampioenschap georganiseerd. En zo reed Lukas dit jaar al zijn allereerste, heuse autorace.

Er werd gereden in Peugeots welke volledig zijn geprepareerd als raceauto’s. Zo is het interieur gestript, zitten er twee racestoelen met veiligheidsriemen in, en is er een rolkooi ingebouwd. De dag begon met een vrije training, waarbij een instructeur nog meereed. Deze gaf de coureur onder meer aan waar de racelijnen en rempunten van dit circuit liggen. Vervolgens stonden de jonge coureurs er helemaal alleen voor. Er verschenen acht auto’s aan de start. Na een ‘warm-up’ sessie volgden er twee ‘time attacks’.

Het principe van een ‘time attack’ is hetzelfde als van een ‘kwalificatie’; er wordt 15 minuten gereden, waarbij de snelste ronde telt. Lukas liet zien dat hij de auto al goed meester was en reed beide keren de snelste tijd. Daarmee pakte hij de ‘P1’ in het dagklassement en mocht hij op de hoogste trede van het podium zijn trofee in ontvangst nemen. En met een leerzame ervaring op zak; want wil hij volgend jaar tot de autosport gaan toetreden, dan zal hij voor die tijd eerst nog zijn officiële racelicentie moeten gaan halen.

Voor dit jaar heeft Lukas drie doelen. Allereerst het behalen van het eindpodium in het RK1 kartkampioenschap. Daarnaast wil hij door deelname aan drie wedstrijden van de BSR Electric ervaring opdoen in het nieuwe, duurzame, elektrische outdoor karten. En tot slot is er de voorbereiding op de autosport. Lukas wordt in het bereiken van zijn ambitie bijgestaan door P4N, Expert Leersum, Hoor & Zie, Heuvelrug Keukens, Deur Makelaars, NewSolar, Electriffy, Hendriks Airbrush, en The Maxx. Heeft u ook interesse om uw bedrijfsnaam aan dit jonge talent te verbinden? Neem dan een kijkje op lukasstiefelhagen.nl of @lsgofast op Insta en Facebook.

Lukas in de Peugeot 106 raceauto.
In twee 'time-attacks' op jacht naar de snelste rondetijd.
Een deel van de baan liep over het snelle 'oval' gedeelte van Raceway Venray.
Stuurmanskunsten in het bochtige binnengedeelte van Raceway Venray.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28