BC Doorn, BC Larsheim en BV Maarn-Maarsbergen bewijzen dat sportieve strijd en gezelligheid prima samengaan.
BC Doorn, BC Larsheim en BV Maarn-Maarsbergen bewijzen dat sportieve strijd en gezelligheid prima samengaan. Martijn Pollmann

Iedereen winnaar bij 33-33

Sport Deel je nieuws

Voor de tweede keer binnen enkele maanden ontmoetten drie Heuvelrugse badmintonverenigingen elkaar. BC Larsheim uit Leersum en BV Maarn-Maarsbergen waren vorige week op bezoek bij Badmintonclub Doorn voor een uitwisselingstoernooi. Tot ieders genoegen eindigde de finale in 33-33.

De badmintonverenigingen op de Heuvelrug kunnen het goed vinden met elkaar. In maart was BC Larsheim al gastheer van een zeer geslaagd toernooi in De Binder. Zes weken later was het in Sporthal Steinheim de beurt aan BC Doorn.

Door elkaar gehusseld
Gezelligheid en sportieve uitwisseling zijn de kernwoorden bij deze dubbeltoernooien. Het toeval (het trekken van speelkaarten) bepaalt de samenstelling van de koppels. De verenigingen worden daardoor net zo door elkaar gehusseld als de kaarten. Dat levert spontane wedstrijden en bijzondere ontmoetingen tussen badmintonners op.

Hoge scores
Na exact 12 minuten klinkt een alarm en is een ronde ten einde. Omdat de deelnemers op tijd spelen en alleen wedstrijdpunten bijhouden, kunnen zeer hoge uitslagen ontstaan. De spelers noteren vervolgens hun individuele score en trekken een kaart voor de volgende ronde.

Zinderende finale
Toen de organisatie na drie rondes de stand opmaakte, werd duidelijk dat vier spelers nog geen enkele partij verloren hadden. En, toeval of niet, deze vier heren waren zowel uit Doorn en Maarn als Leersum afkomstig. In een zinderende finale bleken ze goed aan elkaar gewaagd. Na exact 12 spannende minuten bleef de stand steken op 33-33.

Perfecte uitslag
Het toernooi kende dus geen sportieve winnaar, maar daar maalde niemand om. Juist vanwege het vriendschappelijke karakter was dit de perfecte uitslag. En gezien het enthousiasme onder de badmintonners van de drie verenigingen was dit zeker niet het laatste uitwisselingstoernooi op de Heuvelrug.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28