Goud op 100 vlinderslag
Goud op 100 vlinderslag Kess Jan Overbeeke

Doornse zwemt naar 2 nationale titels op Nederlands Junioren Kampioenschap (NJK) zwemmen.

Sport Deel je nieuws

Van 10-12 december werd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion het Nederlands Junioren Kampioenschap gezwommen. Zo’n 150 junioren zwememrs, tot over de oren gemotiveerd om de beste versie van zichzelf te laten laten zien waren hierbij aanwezig.

In december 2019 was het Rosalie Reef uit Doorn die zich op dit kampioenschap aandiende als een van de beste allround zwemsters in haar leeftijdscategorie (junioren 1,11-12 jaar).

Twee jaar later zet zij deze lijn voort in de categorie junioren 3 (13-14 jaar). In Eindhoven zwom ze 7 super races en grossiert hierbij in medailles! De 100m vlinderslag en de 50m vrije leveren beide een Nederlande titel op voor Rosalie. Naast goud weet Rosalie ook beslag te leggen op 3 zilveren medailles, 100m en 200m vrije slag en de 200m wisselslag. De 100m schoolslag is goed voor een bronzen medaille. In het zware nummer, de 400m wisselslag zwemt Rosalie zich naar een 4e plaats.

Fantastische resultaten, en dat na een lange periode waarin het trainen vanwege corona niet eenvoudig was. De zwembaden zijn erg lang dicht geweest. Het buitenzwembad in Bennekom was het enige bad in de regio waar vanaf februari dit jaar weer gezwommen kon worden. Trainen in het buitenbad was gezien de temperaturen zwaar, maar voor Rosalie was alles beter dan niet trainen. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen waren ook de laatste 2 weken voorafgaand aan het kampioenschap weer een beproeving. Vanwege de beperkte openingstijden van de baden werden de trainingen naar de vroege ochtend verschoven, niet trainen vlak voor een NK is immers geen optie. De gedreven Rosalie Reef komt uit voor Z&PC de Zwoer. Ze combineert haar trainingen bij deze vereniging met trainingen bij ZPC Amersfoort.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00