Lukas met zijn bekers voor de tweede plek in het dagklassement en voor de snelste rondetijd
Lukas met zijn bekers voor de tweede plek in het dagklassement en voor de snelste rondetijd Ronald Stiefelhagen

‘Rookie’ pakt ook tweede titel !

Sport Deel je nieuws

Leersum – Kartracer Lukas Stiefelhagen is zaterdag 18 december Nederlands Kampioen Huurkarts geworden. Op de indoorbaan van Middelburg wist hij het kampioenschap overtuigend op zijn naam te schrijven.

Daarmee heeft Lukas een heuse stunt geleverd. In zijn allereerste competitiejaar wordt hij in beide toernooien waaraan hij deelneemt kampioen. Eerder al pakte hij de titel in de Super Cadet (Honda 9pk) klasse van het prestigieuze NXT GP Dutch Open. En nu voegt hij daar dus de enige officiële titel van Nederlands Kampioen Huurkarts in de kids klasse (tot en met 15 jaar) aan toe. Een uitzonderlijke prestatie voor een ‘rookie’ (een eerstejaars deelnemer)!

Het NK Huurkarts wordt gehouden onder auspiciën van de KNAF (de Nederlandse bond van de kart- en autosport). In totaal telde de kalender van dit NK negen wedstrijden op drie verschillende buiten- en drie verschillende binnenbanen. Indoor Karting Middelburg heeft een snel, bochtig, en daardoor technisch circuit. “Dat maakt het best een lastige baan; vermoeiend voor de armen”, laat Lukas weten.

Op een wedstrijddag worden er tweemaal punten gescoord; één keer voor de voorronde en één keer voor de finale. De voorronde bestaat uit twee races. Lukas werd achtereenvolgens tweede (P2) en eerste (P1). Dat leverde hem daarvoor het maximale aantal punten op. En daarmee was het doel bereikt; nog voordat hij de finale zou rijden was Lukas al Nederlands Kampioen.

De finale mocht hij starten vanaf ‘pole position’ (P1). Met een wat mindere kart zakte hij terug naar de tweede positie. “En ook vanaf die plek moest ik nog een aantal rondes stevig verdedigen, om mijn concurrent achter me te houden”, aldus Lukas. De wedstrijddag werd afgesloten met een mooie tweede plek op het podium van het dagklassement, en natuurlijk met de fel begeerde titel! “Wie had kunnen denken dat ons seizoen op deze manier zou verlopen!”, voegt zijn trotse vader Ronald toe.

Lukas’ ambities worden mede mogelijk gemaakt door P4N, Hoor en Zie, en Heuvelrug Keukens. Voor het seizoen 2022 hebben Expert Leersum en Deur Makelaars zich al gemeld. Maar hij is nog op zoek naar meer bedrijven die een samenwerking willen aangaan. Heeft u interesse om uw bedrijfsnaam aan dit jonge talent te verbinden? Neem dan eens een kijkje op www.lukasstiefelhagen.nl voor meer info. Lukas is ook op Instagram en Facebook te volgen onder het account @lsgofast.

Lukas in actie op Kartbaan Middelburg
Vlak voor de start wordt nog nagedacht over de strategie voor de eerste bocht
Lukas 'vliegt' over de baan
Op het podium
advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 11 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 12 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35