KCD besluit zaalcompetitie in mineur

5 april 2014 om 00:00 Sport

Het prachtige lenteweer deed de korfballers van KCD blijkbaar erg naar het veld verlangen want de laatste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie werd zonder veel inspiratie afgewerkt. Het zeker niet grootse DOS/WK -ooit spelend in de Korfbal League- profiteerde van de collectieve Doornse off day en ging er met een 10-11 zege vandoor.

Vanaf het begin was duidelijk dat het geen grootse wedstrijd zou worden want in de eerste tien minuten werd maar drie keer gescoord (1-2) maar na de Enschedese 1-3 leek KCD het juiste tegengas te hebben gevonden. Zonder groots spel en via onder meer enkele strafworpen kantelde de wedstrijd richting de groen witten en met nog enkele minuten voor de pauze leek een mooie tussenstand mogelijk: 6-3. Het volledige gebrek aan concentratie betekende echter dat het toch weer spannend werd: rust 6-5.

Twee minuten na de korfwisseling was het al 6-7 en het was maar goed dat de Twenten twee strafworpen lieten liggen want nu leek KCD nog te kunnen aanhaken: 7-7. De gasten bleven echter beter in de afwerking en na een kwartier was een 7-10 tussenstand bereikt. Dit werd KCD toch te gortig en met een kleine tien minuten was de spanning weer terug (9-10). KCD was echter onvoorstelbaar slordig in het afmaken van de vele kansen en het was eigenlijk verdiend dat DOS/WK uiteindelijk met de punten naar huis ging. Het einde van de wedstrijd en van deze zaalcompetitie kwam met 10-11 en met een derde plaats.

KCD gaat weer het veld op waar op 22 maart de eerste wedstrijd uit de terugronde gespeeld gaat worden.

Goals: Ivo Stomp 4, Johan Kraan 3, Laura Briedé 2, Marcella Hardeman

advertentie
advertentie