HDS walst over Roda '46 heen

8 maart 2014 om 00:00 Sport

LEERSUM - Bij zondag derdeklasser HDS lijkt de ban te zijn gebroken. Met maar liefst 4-1 walste de ploeg van trainer Frank Brouwer over de gasten uit Leusden heen en schoof door die overwinning twee plaatsen naar boven op.

Thuisploeg HDS zette van meet af aan vol druk op Roda, dat ver werd teruggedrongen op eigen helft. Blakend van vertrouwen en werklust was het in de 9e minuut al raak en kwam de thuisploeg door een treffer van Sierd Tappel op een verdiende 1-0 voorsprong.

Alhoewel de ploeg in het tweede deel van de eerste helft wat terugzakte, bleef HDS de bovenliggende partij en was de ruststand van 1-0 zelfs wat aan de magere kant.

Maar dat werd in het tweede deel recht gezet. Vol overgave en vanuit een goede organisatie kwam HDS vol op stoom en stond binnen een kwartier op een riante 4-0 voorsprong door doelpunten van respectievelijk Laurens Vernooij, Jasper van Dam en Rick van Cooten.

Een ongekende weelde voor de in het korte verleden zo door blessures geplaagde derdeklasser.

Alhoewel HDS nog wel een onnodige tegentreffer moest incasseren, was de 4-1 eindoverwinning meer dan verdiend en is de naam "hekkensluiter" niet langer meer van toepassing.

Als de ploeg deze lijn kan voortzettten ziet de nabije toekomst er rooskleurig uit en behoort degradatievoetbal binnenkort tot het verleden.