KCD haalt zakelijke overwinning

5 april 2014 om 00:00 Sport

Na een break van twee weken moest KCD in het verre Westerhaar aantreden tegen SDO/UNI. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel want de groen witten hadden alleen nog een papieren kans op de tweede plaats en de Twenten waren al gedegradeerd. KCD mist voorlopig de geblesseerde Michel van der Berg maar Nils Verheijen toonde zich een prima vervanger.

KCD opende slordig met veel balverlies maar SDO/UNI wist daar niet van te profiteren en zo konden de Doornse korfballers toch de score openen. In een zeer matig eerste kwartier liep KCD uit naar 1-3 maar de gastheren kwamen langszij en mochten zelfs klagen dat de 4-3 ten onrechte werd afgekeurd. Blijkbaar was dat voor KCD een wake up call want de laatste tien minuten werd er wel gekorfbald zoals was afgesproken met lange aanvallen en open spel en dat leverde een geruststellende 4-8 ruststand op.

Die lijn werd na de pauze goed voortgezet. De bal werd in de verdediging vaak snel onderschept en met ruim spel kreeg SDO/UNI, dat graag (erg) stevig de duels wil aangaan, geen gelegenheid het favoriete spelletje te spelen. Na ruim tien minuten stond dan ook de 6-13 op het scorebord en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. De onverzettelijke thuisploeg bleef echter goed doorgaan en in enkele minuten werd het gat verkleind naar 9-13. De daarop volgende minuten zouden beslissend zijn voor de slotfase. KCD was weer bij de les maar het duurde tot de twintigste minuut voor KCD van afstand de wedstrijd in het slot gooide. De daarop volgende 9-15 was de genadeklap en hoewel SDO/UNI nog tot 12-16 terug kwam was de tijd veel te kort en KCD te goed om nog enige spanning te creëren. In de laatste minuten kwam debutant Dyonne Polman nog in het veld voor Marcella Hardeman; ze brak bij haar eerste actie fraai door maar helaas werd ze niet bereikt. Om en om scorend kwam het einde bij 14-18.

Zaterdag speelt KCD de laatste zaalwedstrijd; voormalig Korfbal League ploeg DOS/WK komt dan op visite.

Goals: Ivo Stomp 5, Geer Janne Baakman 4, Johan Kraan 4, Susanne Honingh 2, Marcella Hardeman, Nils Verheijen, Bart Roodenburg.