Dalto/BNApp.nl komt tekort tegen Blauw Wit en verliest met 27-20

Sport

In een wedstrijd die voor Dalto van groot belang was voor de vierde plek was de ruststand nog te overzien, 13-12. Na rust sloeg Blauw Wit gelijk een gaatje door de uitblinkende en helaas niet meer voor Dalto spelende, Otto Fabius. Dalto kon niet meer aanhaken en Blauw Wit won verdiend met 27-20.

De dames in de League zijn steeds vaker bepalend voor de uitslag. Waren het vorige week de dames van Dalto die het verschil maakten, ditmaal waren het de dames van Blauw Wit die een hoofdrol opeisten. Samen maakten ze 12 veldgoals van de 27.

Dalto had in het eerste kwartier de wedstrijd in handen en kwam op een voorsprong van 1-4, 6-7 en 8-10 met o.a. goals van Leanne Schimmel (omdraaibal), Bart Nieuwenweg (2 van afstand), René Siedsma (1 hand doorloopbal), Barbara Brouwer (vb) en Lieveke Meiling(2 goals uit 3 schoten). Jelle Steenbeek benutte knap een variant op de strafworp (missen, achter de korf opvangen en alsnog scoren). Bij Blauw Wit liep het niet soepel, de passing was niet goed en er werden grote kansen gemist, De 9-10 was het gevolg van een onnodige overtreding en de 10-10 betekende langzaamaan de kanteling in de wedstrijd. Dalto had teveel 1-schots aanvallen, de passing was onzorgvuldig en Blauw Wit herpakte zich. Bij 12-11 mist Dalto een vrije bal mist en Blauw Wit maakt er gelijk wel een 13-11. Bart Nieuwenweg knalde vanaf de zijlijn in de laatste seconden de 13-12 binnen. Er was nog van alles mogelijk.

Na rust stuiterde het eerste schot van Nieuwenweg weer uit de korf en benutte Blauw Wit in de tegenaanval weer een vrije bal. Een cruciaal moment zo bleek, want Blauw Wit ging nu door naar de 15-12. Alhoewel Dalto lange tijd de achterstand kon beperken tot twee doelpunten, kwam het niet meer dichterbij. Het liep niet meer en er stond geen team in het veld dat tot het uiterste voor elkaar wilde gaan. Toch lukte het Blauw Wit pas in het laatste kwartier om helemaal los te komen. Dalto bleef het proberen, maar teveel aanvallen verzandden in 1 schot of een foute pass. Het schotpercentage was ook veel te laag. Blauw Wit had door dat de punten te halen waren en Dalto liet het een beetje gebeuren. De eindstand was 27-20 en Dalto was een illusie (hopelijk tijdelijk) armer. Helemaal toen bekend werd dat KZ had verloren bij DVO. Zo blijft deze competitie voor wat betreft de tweede en derde play-off plekken waarschijnlijk tot de laatste wedstrijd spannend, want volgende week komt DVO op bezoek.

Topscore bij Dalto werd Bart Nieuwenweg met 7 goals.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 17 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30