HDS pakt belangrijke punten

27 februari 2014 om 00:00 Sport

LEERSUM - Zondag derdeklasser en hekkensluiter HDS behaalde een belangrijke driepunter in de uitwedstrjd tegen mede degradatiekandidaat Baarn. Met de 1-2 overwinning viel er een last van de schouders van zowel trainer Frank Brouwer als zijn team.

Brouwer:" Er stond veel druk op de schouders van de spelers. Deze wedstrijd diende gewonnen te worden om in ieder geval nog te kunnen aanhaken voor een optreden in de nacompetitie. En met die druk zijn de spelers goed omgegaan en is deze overwinning dan ook verdiend te noemen."

In de 20e minuut kwam HDS op een 1-0 achterstand en wist die tot aan het rustsignaal ook niet meer weg te werken. Met over en weer wat halve kansen, was dat ook het enige wapenfeit van een voor beide teams zeer matige eerste helft.

Maar in het tweede bedrijf van dit degradatieduel was het HDS dat de toon zette en in de 75e minuut verdiend op gelijke hoogte kwam door een treffer van Rudy Hack.

Tegen tien Baarn spelers ging Leersum vervolgens naarstig op zoek naar de winnende goal die er in de 87e minuut ook kwam. Het was Jasper van Dam die zijn ploeg naar de zo bevrijdende 1-2 overwinning schoot. Na een aantal wedstrijden net niet, nu dan eindelijk wel de zo lang verwachte en gehoopte drie punten voor HDS.

Mogelijk dat dit de ommekeer betekent voor de zo lang geplaagde ploeg van trainer Frank Brouwer.