Belangrijke overwinning FC Driebergen

Sport

DRIEBERGEN - In de strijd om degradatie won FC Driebergen in eigen huis belangrijke punten op het eveneens in degradatiezorgen verkerende NITA uit Nieuwer Ter Aa. In een over het algemeen gelijkopgaande strijd was het uiteindelijk thuisploeg Driebergen die aan het langste eind trok en de 3-1 overwinning voor zich wist op te eisen.

FC Driebergen begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong door Elmar van Doorn. Goed voorbereidend werk van Robin Notenboom ging hieraan vooraf.

Geleidelijk aan begon NITA weliswaar wat meer vat op het spel te krijgen, maar kwam de thuisploeg eigenlijk niet echt in gevaar. Met een aantal mogelijkheden aan beide zijden, werd de eerste helft afgesloten met een 1 -0 voorsprong voor FC Driebergen.

Bij aanvang van de tweede helft zetten de gasten uit Nieuwer Ter Aa vol het gas er op en was het Driebergen goalie Michel van Bruggen die zijn ploeg behoedde voor een vroegtijdige gelijkmaker.

Maar in de 57e minuut was het wel raak voor NITA dat door een verdedigende fout van de thuisploeg op gelijke hoogte kwam (1-1)

FC Driebergen hield vervolgens in het resterende deel van de wedstrijd het hoofd koel en eindigde met doelpunten van Tolga Albayrak en Jordy Sonnewille op een toch wel verdiende 3-1 eindstand.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 51 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 57 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24