Doornse golfers steken handen uit de mouwen

Sport

Vol goede moed staan de vele vrijwilligers van de Doornse Golf Club klaar om een groot deel van het onderhoud aan “hun” golfbaan zelf ter hand te nemen. Met gepaste trots tonen zij een deel van de aangeschafte machines die hen gaan helpen om, tegen veel lagere kosten, de kwaliteit van de baan verder te verhogen.

Het onderhoud van een golfbaan, hoe klein ook, is een hoge kostenpost. De eigenaar van de golfbaan aan de Mariniersweg, de Stichting zwem- en sportaccommodaties, kwam met het verzoek aan de Doornse Golf Club om eens mee te denken hoe deze kosten konden worden teruggebracht.

Het antwoord kwam snel en was simpel: zelfwerkzaamheid. Gelukkig beschikte de “Doornse” al over een ploeg enthousiaste vrijwilligers, die op maandagochtenden bij elkaar kwamen om te klussen in en rond de baan. Heggen werden geknipt, takken gesnoeid en ook kleine reparatiewerkzaamheden werden uitgevoerd.

Het echte onderhoud, zoals maaien, bemesten, onderhoud bunkers en vijvers, werd tot voor kort uitgevoerd door een hoveniersbedrijf. Het plan was nu om een aantal van die werkzaamheden over te nemen, waardoor honderden uren en veel geld kon worden bespaard. Het specialistische werk, zoals onderhoud van greens en fairways, blijft aan een hoveniersbedrijf toevertrouwd.

De golfclub had zelf geen maaimachines, dus ging de Stichting zwem- en sportaccommodaties akkoord met de aanschaf van een viertal (tweedehands) maaimachines bij de firma Veldhuysen. Tegelijkertijd werd er door de “Doornse” een opslagruimte voor het machinepark gebouwd en kregen de vrijwilligers training in de juiste bediening en het veilig gebruik van de machines.

Een prachtig begin van het nieuwe jaar: de vrijwilligers van de Doornse Golf Club zijn er klaar voor, de Stichting is verzekerd van lagere onderhoudskosten en de golfers zien de kwaliteit van de baan alleen maar toenemen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 17 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30