Geflatteerd verlies voor HDS

20 februari 2014 om 00:00 Sport

LEERSUM - In eigen huis liep zondag derdeklasser HDS tegen Kampong weliswaar tegen een 1-5 nederlaag aan, maar was deze verliespartij gezien het vertoonde spel van de thuisploeg op zijn minst geflatteerd te noemen.

HDS-trainer Frank Brouwer: ,,Met name in de eerste helft hebben we verzuimd geboden kansen om te zetten in doelpunten. We hadden met rust eigenlijk al op voorsprong moeten staan."

Alhoewel de gasten uit Utrecht meer voetballend vermogen in huis hadden, was het HDS dat daar inzet en wilskracht tegenover wist te zetten. Zonder vier vaste waarden die door schorsingen ontrbraken, had HDS in de eerste helft van dit duel het betere van het spel, maar vergat eenvoudigweg te scoren. Met een ruststand van 0-0 deed HDS zich dus eigenlijk te kort.

Ondanks het feit dat de thuisploeg in de 60e minuut ongelukigerwijs op een 0-1 achterstand geraakte, was het vijf minuten later Reinder Busstra, die een prachtige aanval van zijn team met een snoeiharde knal wist af te ronden (1-1).

Maar nadat in de 70e minuut Kampong wederom op voorsprong wist te komen, knapte er iets in de thuisploeg en liepen de Utrechtenaren binnen twintig minuten uit naar een 1-5 eindstand.

Een hard gelag voor Brouwer en de zijnen die nog steeds hekkensluiter zijn in die derde klasse en die het degradatiespook ras naderbij zien komen.

Komend weekend de zespuntenwedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Baarn.