Belangrijke driepunter voor zaterdag derdeklasser DEV

7 maart 2013 om 00:00 Sport

0-1 Rick Andeweg, 1-1 Candia '66, 1-2 Rick Andeweg, 1-3 Rick Andeweg

DOORN - In een tumultueuze wedstrijd waarin thuisploeg Candia de wedstrijd eindigde met slechts acht man in de gelederen, behaalde DEV een uitermate belangrijke 1-3 overwinning. Een blunder van DEV goalie Mark Sluit betekende al in de 12e minuut de 1-0 achterstand voor Doorn, dat ook dit keer weer de nodige basisspelers moest missen. DEV trainer Michel van Aken:" Op dat moment slaat de angst je weer om het hoofd en lijkt nieuw onheil nabij. Maar geleidelijk aan namen we het initiatief over lieten ons door een steeds meer agressief spelend Candia niet gek maken." Een strafschop in de 40e minuut betekende de gelijkmaker voor DEV en rood voor de Candia doelman, waardoor de thuisploeg met tien man kwam te staan. In de tweede helft een beter spelend DEV tegen een om zich heen schoppende Rhenense ploeg die in de 65e minuut op een 1-2 achterstand kwam te staan door weer een goede benutte strafschop van Andeweg. Met in de 80e minuut de derde rode kaart voor Candia en in de 87e minuut de derde treffer van Andeweg (eindstand 1-3), betekende drie belangrijke punten voor Doorn dat nog steeds te dicht in de degradatiezone staat.