Thuisverlies voor Doornse badmintonners

19 november 2012 om 00:00 Sport

DOORN - Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft zondag het onderspit moeten delven tegen Beca 2000. In sporthal Steinheim wonnen de bezoekers uit Arnhem met 2-6.

Aanvankelijk ging het nog gelijk op. De eerste dubbelpartij won het Arnhemse koppel Martin Klein en Mathijs Verheij. De Doornaren Frank Koudijs en Freek Petersen namen de tweede dubbel voor hun rekening.

De reeks singles begon met een overwinning voor Bas Merkens van Beca 2000. Leon van Kempen won vervolgens namens Doorn in drie games van Martin Klein. Kleins teamgenoot Mathijs Verheij schreef de derde single op zijn conto. En hoewel Doornaar Frank Koudijs in zijn single tot het uiterste ging, was in de beslissende derde game Erwin Zewald net iets sterker.

Met alleen nog de twee afsluitende dubbels te gaan, was de stand 2-4 voor Beca 2000. In theorie zat er voor Door nog een gelijkspel in. Tegelijkertijd was duidelijk het niet eenvoudig zou zijn om beide partijen te winnen van Beca 2000, dat bezig is met een sterk seizoen.

Doorn deed een goede poging. René Sondervan en Peter van Beek kwamen na een verloren eerste game (8-21) goed terug door de tweede te winnen met 21-19. Maar in de derde game trokken de Arnhemmers Bas Merkens en Mathijs Verheij aan het langste eind: 15-21. Leon van Kempen en Freek Petersen tenslotte, moesten zich met nipt puntenverschil (19-21; 18-21) gewonnen geven tegen Herman de Gooijer en Martin Klein.

Doorn heeft nu 25 punten in de Hoofdklasse-competitie en staat op de vierde van de in totaal acht plaatsen. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zondag 25 november. Dan speelt het team in Amersfoort tegen BAN.

advertentie
advertentie