Afbeelding

Zware nederlaag voor een tegen zichzelf vechtend DVSA

1 november 2012 om 00:00 Sport

1-0 CDW, 2-0 CDW, 3-0 CDW, 3-1 Ron van Ommeren, 4-1 CDW, 5-1 CDW, 6-1 CDW

AMERONGEN - Zaterdag vijfdeklasser DVSA kreeg in Wijk bij Duurstede een behoorlijke zeperd te verwerken. Tegen het plaatselijk CDW ging de ploeg van trainer Joop Vink met 6-1 hard onderuit. Een verdedigende fout in de 14e minuut betekende de 1-0 achterstand voor DVSA. Met nog geen twee minuten later een schot op de paal door DVSA spits Enne Jan Wierda, was het in de 21e minuut weer raak voor CDW dat kon uitbreiden naar 2-0. Een ongelukkige handsbal in de zestien van Erwin Brienesse werd door de dubieus fluitende scheidsrechter te zwaar gestraft met zowel een penalty (3-0) als een plaatsverwijzing voor Brienesse. Ondanks dat DVSA met tien man kwam te staan kon kort voor rust de aansluitingstreffer worden binnen geschoten, wat een ruststand opleverde van 3-1. Vink die zijn mannen opdracht gaf om vooral vrijuit te spelen, zag in de 46e minuut zijn ploeg op een 4-1 achterstand geraken, wat de genadeklap betekende voor Amerongen. Met nog twee afrondende treffers voor CDW in de 57e en 60e minuut, ging dit zespuntenduel roemloos verloren en bungelt DVSA momenteel in de onderste regionen van de zaterdag vijfdeklasse.