Panthers net niet scherp genoeg

25 oktober 2012 om 00:00 Sport

De kick-off was aan Cas RC waardoor de bal meteen in Panthers handen kwam. Ondanks dat Cas meteen druk probeerde te zetten kwamen the Panthers met goed werk aan hun eigen spel toe. Al in de derde minuut een penaltykick voor de roze mannen, genomen door de Zuid-Afrikaan Ambrose Barends: stand 3-0. Vorige week wisten de Panthers met name in de scrum aardig wat balwinst te behalen, deze wedstrijd was het Cas dat overmacht had in de voorste lijn. Met als gevolg in de 21ste minuut een zogenaamde push-over try vanuit de scrum op vijf meter van de Panthers try-line over die zelfde lijn om te scoren. Met de verkregen conversie stand 3-7. Na een half uur in de wedstrijd moesten the Panthers het doen zonder Glenn Nuijten, een zekere factor in de verdediging in de back-line. Mede doordat hierdoor de verdediging even niet werkte bij The Panthers wist Cas RC in de laatste tien minuten van de eerste helft haar slag te slaan met het scoren van nog drie try’s, allen zonder de conversie te benutten. Ruststand 3-22.

Rugbyers nog altijd zonder punten DRIEBERGEN - De Pink Panthers namen het zaterdag op eigen terrein op tegen Cas RC uit Castricum. Er werd met 10-27 verloren.

Na rust zetten de Panthers de knop om op jacht naar een goed resultaat. Ondanks druk van the Panthers wist Cas de boel redelijk schoon te houden al werden daar middelen voor gebruikt die weinig met de sport te maken hebben. Ondanks dat wisten the Panthers in de 20ste minuut een aansluitende try te scoren met conversie: 10-22. Hierna kwam het Panthers team niet meer toe aan scoren. Een paar minuten voor het einde wist Cas hun vijfde try te scoren eveneens zonder conversie waardoor de eindstand werd gezet op 10-27.

Met vooral de eerste 20 minuten en de gehele tweede helft in het achterhoofd waren the Panthers al meteen weer gefocust op volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen titelverdediger Rugby Club Hilversum. Kick-off in Hilversum staat op 15.00 uur.