DEV maakt geen gebruik van de vele geboden kansen

18 oktober 2012 om 00:00 Sport

0-1 DVSU, 0-2 DVSU, 1-2 Rick Andeweg

DOORN - In de eerste wedstrijd op het gloednieuwe kunstgrasveld liet een ineffectief DEV de punten aan tegenstander DVSU. De feestelijke opening van zowel het nieuwe veld als ook het nieuwe prachtige clubhuis, kreeg daarmee toch een donker randje. De thuisploeg zonder de geblesseerde Pieter Hegger en de geschorste Ricardo van Amerongen (rode kaart) was met name onnauwkeurig in de afwerking. Alhoewel het natuurlijk wennen was op het kunstgras, verzuimde DEV met name om geboden kansen te benutten. Na voor de zoveelste keer balverlies op het middenveld was het DVSU dat na een snelle tegenstoot de score wist te openen (0-1). Na vijfenveertig minuten speeltijd was dat ook de ruststand. Na rust ging de thuisploeg naarstig en gedreven op zoek naar de gelijkmaker. Maar wederom waren het de Utrechtenaren die de voorsprong wisten uit te breiden naar 0-2. Een absolute domper voor een hardwerkend DEV. Met een strafschop voor DEV in de 80e minuut die door Andeweg koel werd benut, leek er zeker nog een punt in te zitten voor de ploeg van trainer Michel van Aken. Maar wederom liet de thuisploeg een aantal prachtige kansen onbenut met als gevolg een zeker te voorkomen 1-2 nederlaag.