Matig spelend SVL behaalt toch een degelijke overwinning

4 oktober 2012 om 00:00 Sport

0-1 Danny Kuyer, 1-1 Roberto Ortega, 1-2 Polle Westbroek, 1-3 Arend Zweistra

LAMGBROEK - Een matig spelend SVL behaalde in en tegen Castricum een nuttige en op alle fronten verdiende 1-3 overwinning. SVL trainer Jan Gaasbeek:" Ondanks de winst verzuimden we om in beslissende fases door te drukken. Tegen tien man moet er gewoonweg meer te halen zijn." Al in de eerste minuut van de wedstrijd kwam SVL op een 0-1 voorsprong en leek er vuurwerk in de lucht te zitten. Maar tal van geboden kansen werden vroegtijdig om zeep geholpen en moesten de Langbroekers in de 23e minuut toezien hoe thuisploeg Castricum op gelijke hoogte kwam. Gezien die vele mogelijkheden had SVL eigenlijk al in de eerste helft het verschil moeten maken. In de 53e minuut was het Polle Westbroek die voor SVL de 1-2 binnenschoot. Ondanks dat Castricum met tien man kwam te staan, verzuimde SVL om door te drukken en speelde veel te behoudend. Het bleef derhalve tot aan de 94e minuut billen knijpen voor SVL dat er kort voor het eindsignaal alsnog in slaagde om de veilige 1-3 binnen te schieten. SVL klimt door deze overwinning naar een prachtige derde plaats in de zaterdag eerste klasse.