DVSA komt tegen Oranje Wit goed weg met een punt

27 september 2012 om 00:00 Sport

1-0 Oranje Wit, 1-1 Ron van Ommeren

AMERONGEN - DVSA kwam tegen streekgenoot Oranje Wit uit Elst niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De eerste helft van dit voetbalduel was voor beide ploegen dramatisch slecht te noemen. DVSA zonder de geblesseerde routinier Johan Klomp (blessure) en met twee extra A-junioren in de ploeg bakte er niets van en liep eigenlijk continu achter de feiten aan. Ook thuisploeg Oranje Wit kwam niet uit de verf en liep zich telkenmale stuk op de rand van de zestien. Met een tweetal kleine kansen voor beide ploegen stond er bij rust een 0-0 op het scorebord. In de tweede helft een meer voetballende Amerongse ploeg die weliswaar hard werkte, maar in de afwerking te slordig was. Een vrije trap in de 70e minuut betekende de 0-1 achterstand voor DVSA dat op weg leek naar wederom een nederlaag. Maar in de 75e minuut schoot van Ommeren een vrije trap op de rand van de zestien snoeihard binnen, waardoor de stand weer in evenwicht was. In het laatste deel van de wedstrijd waren de betere kansen voor de thuisploeg en mocht DVSA van geluk spreken dat het er verder zonder kleerscheuren vanaf kwam.