Hardwerkend SVL komt tekort tegen opponent Barneveld

13 september 2012 om 00:00 Sport

0-1 Gijs van Manen

LANGBROEK - Zaterdag eersteklasser SVL kwam in eigen huis tekort tegen een compacter spelend SDV Barneveld. De wedstrijd kende al in de eerste minuut een hectisch moment. Na een afgeslagen aanval van Barneveld over links, kwam de bal op de hand van SVL verdediger Rik van Leeuwen, waarna scheidsrechter Pater resoluut naar de stip verwees. Een meer dan knappe redding van de subliem spelende SVL goalie Geert Willem Merkens voorkwam een vroege voorsprong voor de gasten uit Barneveld. De eerste 20 minuten kreeg de thuisploeg nauwelijks grip op de wedstrijd en was Barneveld de bovenliggende partij. SVL dat gedwongen op de counter moest gaan spelen en daarbij ook zeker enkele kansen wist te creëren, mocht van geluk spreken dat Barneveld geen gebruik maakte van de eigen geboden kansen en daardoor bij rust bleef steken op een 0-0 ruststand. Ook in de tweede helft een bovenliggend Barneveld dat dan ook in de 55e minuut de verdiende 0-1 binnenschoot. Een alles of niets slotoffensief van een steeds beter spelend SVL mocht niet baten, waardoor het eerste verlies (0-1) voor de ploeg van trainer Jan Gaasbeek een feit werd.