Wesley Bekker in Londen: ‘Contact met de buitenwereld vervaagd’

9 augustus 2012 om 00:00 Sport

Week drie alweer van de Olympische Spelen voor mij. Veertien keer is The Daily Dutch, het dagblad van het Holland Heineken House, inmiddels verschenen. Veertien keer met veel liefde gemaakt.

door Wesley Bekker

Die veertien keer komt precies overeen met het aantal medailles dat dinsdagnacht op de teller stond. Vijf keer goud, drie keer zilver en zes keer brons.

Zoveel medailles betekent ook een hoop huldigingen. Dinsdag was het dé grote dag. Er stonden maar liefst drie huldigingen op het programma: Marit Bouwmeester, Teun Mulder en Epke Zonderland. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe en de dressuurruiters worden later gehuldigd.

De huldiging van Zonderland betekende enigszins ook een huldiging van collega Hans van Zetten, die daar vast ook over bericht vandaag. Van Zetten was op dreef en gaf historisch commentaar bij de fenomenale oefening van Zonderland. Het commentaar was ook tijdens de huldiging te horen en werd met een grote grijns ontvangen door de turner.

Veel mensen spraken over Hans in het Holland Heineken House en hij was zelfs trending topic op Twitter. Trots kon ik vele mensen mededelen dat ik gedurende de Spelen een pagina mag vullen in de Stichtse Courant/De Kaap, samen met Hans van Zetten, de nieuwe held onder de commentatoren.

Zelf had ik ook een ‘moment of fame’ deze week. Afgelopen maandag mocht ik samen met docent Gert-Jan Peddemors op Radio 1 Sportzomer vertellen over The Daily Dutch. We werden, voor radiobegrippen, uitgebreid geïnterviewd door presentatoren Jurgen van den Berg en Dione de Graaff. Dank nog voor vele reacties die ik vanuit Driebergen heb gekregen op ons ‘optreden’.

Het is leuk dat onze krant echt leeft. Veel media hebben al bericht over ons. De bezoekers lezen het blad gemakkelijk weg en we ontvangen louter positieve commentaren.

Ondertussen wordt de sfeer in het Holland Heineken House grootser en grootser. Na een magere eerste week, er waren immers niet zoveel huldigingen, zijn de Spelen nu pas echt helemaal los. De ene huldiging volgt op de andere en het ziet ernaar uit dat dit in de slotweek niet anders zal zijn. De sporters lijken steeds beter te gaan presteren.

We hebben goed en veel contact met de sporters en artiesten die opduiken in het Holland Heineken House. Als razende reporters stormen ik en mijn collega’s door het HHH om verslag te doen van alle gebeurtenissen. Ik sprak met vele medaillewinnaars en artiesten en doe leuke contacten op.

Het contact met de buitenwereld begint overigens wel wat te vervagen. Het is een rare gewaarwording maar alles draait hier om de Spelen. In een interview met een collega van mij, sprak RTL-nieuwslezer en -presentator Rick Nieman duidelijke taal. ,, Mijn wereld is nu vernauwd tot de Olympische Spelen en ik krijg bijvoorbeeld niets meer mee van de situatie in Syrië, omdat ik alleen maar bezig ben met sport. Dat is wel een vreemde gewaarwording.’’

Hij slaat de spijker op zijn kop. Veel gaat langs je heen hier in Londen. Het gaat om sport en om feesten maar de gruwelijke omstandigheden in Syrië lijken we haast vergeten te zijn. Laat staan dat ik weet wat er precies in Driebergen speelt. Gelukkig lees ik nu, bij het schrijven van dit stuk, dat de spitsstroken bij Driebergen gereed zijn. Dat is goed nieuws, dan kan ik woensdagavond met een gerust hart vanaf Hoek van Holland naar huis rijden.

advertentie
advertentie