Goed pinsterweekeinde Henry Zumbrink

29 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERONGEN - Henry Zumbrink beleefde een uitstekend pinksterweekend. De coureur uit Amerongen staat sinds afgelopen weekend derde in het kampioenschap van de Dutch GT, de koningsklasse van de Nederlandse autosport.

Op zaterdag behaalde Zumbrink tijdens de kwalificaties de eerste startpositie, een plekje voor teamgenoot Ferdinand Kool. Pinkstermaandag stond in het teken van de racedag voor Zumbrink. Hoewel de start niet van een leien dakje ging, wist de rijder uit Amerongen zich snel terug te vechten naar de tweede positie achter Max Braams in zijn Camaro. Tijdens een raceincident raakte Zumbrink de wagen van Braams, waardoor de laatste terugviel en Zumbrink als eerste over de finish kwam. Hoewel hij op het podium gehuldigd werd voor zijn overwinning, werd hij door dit raceincident na de race bestraft met een tijdstraf van tien seconden, wat hem uiteindeliijk een zesde positie voor de race opleverde.

Tijdens de hoofdrace op maandagmiddag nam teamgenoot Ferdinand Kool de start voor zijn rekening. Hij viel tijdens de start terug vanaf een tweede naar de vijfde positie, maar wist zich terug te vechten naar zijn startpositie. Tijdens de rijderswissel wist Zumbrink deze tweede positie te behouden. Hoewel de Corvette snel was en zich prima hield in het veld, was de race 'te kort om de koppositie te pakken'. De Corvette moest dit weekend genoegen nemen met een strafgewicht van 50 kilo, vanwege de eerder gescoorde punten.

advertentie
advertentie