Ingezonden: DEV niet verder dan gelijkspel tegen Musketiers

6 november 2011 om 00:00 Sport

DOORN - De wedstrijd tussen DEV en Musketiers was er één van twee helften. De eerste kwam DEV niet in de problemen en bouwde het de score uit naar 2-0. In de tweede vocht Musketiers zich in de wedstrijd en liet DEV het afweten: 2-2.

DEV startte de wedstrijd in het nieuwe tenue, gesponsord door de lokale C1000. Dat deed het zonder verdediger Maarten Noordijk die met een vervelende rugblessure voor langere tijd is uitgeschakeld. De elf man die startten begonnen goed, al binnen twee minuten kreeg Michael van Beugen een grote kans. De opgekomen middenvelder schoot echter hard voorlangs met links. Vijf minuten later was het toch raak, Tim Kas zette goed door vanaf de flank en vond Michael van Beugen vrij voor de goal. Ditmaal tikte hij gemakkelijk binnen, 1-0. Musketiers bracht de Doornse verdediging nauwelijks in gevaar, eenmaal moest Mark Sluis ingrijpen toen een speler van Musketiers van dichtbij dacht te kunnen scoren. DEV verdiende vervolgens een penalty nadat Rick Andeweg na een voorzet van Tim Kas omvergelopen werd. De scheidsrechter van dienst lette echter niet op en keek de andere kant op. Na een half uur spelen bracht Paul Okkersen DEV op 2-0. Rick Andeweg won een sterk duel waarna Charles van Ligten na een solo Okkersen succesvol bereikte.

DEV was nog allerminst zeker van de winst, maar kon niet voorkomen dat de groen-witten uit Elst al binnen tien minuten na rust de 2-1 scoorde, een klutssituatie leidde tot een goal. Musketiers zette aan en ging aanvallender spelen, maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. DEV had in die fase enkele kansen om de marge te vergroten. Zo had Gerben van Veldhuijsen een uitgelezen mogelijkheid, zijn schot van binnen de zestien ging jammerlijk naast. Verder verprutste het Doornse team veel kansen door slordige eindpasses en was de afronding zwak. Tim Kas kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart voor een val in de zestien die de scheidsrechter beoordeelde als een schwalbe. Het was weliswaar geen penalty, maar een tweede gele kaart was zwaar gestraft voor het duel. DEV moest zodoende nog meer meters maken, maar kon niet voorkomen dat tien minuten voor tijd een snel uitgespeelde aanval tot 2-2 leidde. Musketiers probeerde nog de winnende te scoren, maar over de hele wedstrijd was een gelijkspel een verdiende uitslag.

DEV speelt aankomend weekend uit bij Scherpenzeel.

Sluis; Hegger, R. Okkersen, van Amerongen, Kemper, van Veldhuijsen, van Beugen, P. Okkersen, van Ligten (M. Nell), Andeweg, Kas.