Verdiende overwinning DEV tegen fysiek sterk VOP uit Amersfoort

20 oktober 2011 om 00:00 Sport

1-0 Rick Andeweg, 2-0 Tim Kas, 2-1 Mark van Houten, 3-1 Rick Andeweg

DOORN - Tegen een fysiek sterk VOP uit Amersfoort pakte DEV drie belangrijke punten. De ploeg van trainer Michel van aken won in Doorn met 3-1 van de keistedelingen. Na een aarzelende start kwam DEV na een aantal minuten op stoom en kwam middels een benutte strafschop van Rick Andeweg in de 4e minuut op een snelle 1-0 voorsprong. Een groot deel van de eerste helft had DEV vervolgens het betere van het spel wat zich al in de 9e minuut vertaalde in een treffer van Tim Kas en de verdiende 2-0 voorsprong. Toch kende DEV ook een mindere periode waarin het zich het spel liet opdringen door de Amersfoorters. Dat vertaalde zich in de 25e minuut in de aansluitingstreffer voor VOP door een doelpunt van de sterk spelende Mark van Houten (2-1). Maar in de eindfase van de eerste helft was het weer DEV dat de overhand had en de voorsprong tot aan het rustsignaal wist te consolideren. In de tweede helft een met overtuiging spelend DEV, dat VOP niet anders bood dan het spelen op de counter. Met aan beide zijden een aantal kansen waarbij DEV tot twee keer toe de lat in de weg zag, was het in de 80e minuut Andeweg die een fraai solo afrondde met een derde treffer. Een dik verdiende 3-1 overwinning voor de Doornse ploeg.