SVL speelt zich met doeltreffend voetbal naar knappe zege

20 oktober 2011 om 00:00 Sport

1-0 David Bouwmeester

LANGBROEK - Alhoewel tegenstander Zuidvogels over de gehele wedstrijd gezien het betere van het spel had en ook veel meer in balbezit was, was het SVL dat met doeltreffend voetbal de 1-0 overwinning voor zich opeiste. Zuidvogels vergat daarbij geboden kansen om te zetten in doelpunten. SVL was gezien de druk die de tegenpartij de ploeg oplegde, "veroordeeld" tot het spelen op de counter, wat het team van trainer Jan Gaasbeek ook voortreffelijk deed. Met zeker ook tal van kansen voor de thuisploeg, waaronder een schot op de paal van Walter Cremers, stond er na het spelen van de eerste helft een 0-0 op het scorebord. Een groot aandeel in die tussenstand had ook de goede keepende Langbroek goalie Geert Willem Merkens. Ook in de tweede helft een gedegen spelend SVL dat goed wist om te gaan met de aanvallende acties van Zuidvogels. Na wat kansen over en weer was het in de 67e minuut David Bouwmeester die SVL op een 1-0 voorsprong wist te zetten door een pegel vanaf zestien meter. In het resterende deel van de wedstrijd wist de thuisploeg stand te houden met als bijzonder fraai resultaat een 1-0 overwinning. Daarmee staat de ploeg van Gaasbeek op een puike derde positie op de ranglijst in de zaterdag eerste klasse.