Koploper DVSA verstevigt koppositie in de zaterdag vijfde klasse

20 oktober 2011 om 00:00 Sport

1-0 OSO, 1-1 Ron van Ommeren, 1-2 Enne Jan Wierda, 1-3 Enne Jan Wierda

AMERONGEN - DVSA, trotse koploper in de zaterdag vijfde klasse, verstevigde die positie door een 1-3 overwinning op een van de naaste concurrenten OSO uit Loosdrecht. Eigenlijk had de thuisploeg niets in te brengen tegen DVSA, dat echter verzuimde om de vele geboden kansen om te zetten in doelpunten. De ploeg van trainer Joop Vink speelde weliswaar goed in de combinatie en had de wedstrijd vast in handen, maar zag toch OSO in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong komen. Even slikken voor de ploeg van Vink. Maar nog geen minuut later stelde DVSA orde op zaken en kwam via de goed spelende Ron van Ommeren op gelijke hoogte (1-1). DVSA dat steeds meer op stoom begon te komen, kwam in de 17e minuut op een 1-2 voorsprong door spits Enne Jan Wierda. En diezelfde Wierda zorgde nog geen tien minuten later voor de 1-3, een tussenstand die tot aan de rust op het scorebord bleef staan. Na rust een gedegen spelend DVSA dat verdedigend de zaak onder controle had en loerde op de counter. Maar van doelpunten kwam het niet meer, waardoor DVSA een dik verdiende 1-3 overwininning behaalde en zich zes punten losweekte van mede concurrent OSO uit Loosdrecht.