Periodetitel HDS moet wachten tot laatste competitiewedstrijd

5 mei 2011 om 00:00 Sport

0-1 Laurens Vernooij, 1-1 SVF

LEERSUM - Zondag vijfdeklasser HDS slaagde er afgelopen zondag niet in om de derde periodetitel veilig te stellen. Het 1-1 gelijke spel in de uitwedstrijd tegen het Cothense SVF was daar debet aan. HDS trainer Jan van Dalem:" We hebben ons duidelijk zelf tekort gedaan. We waren de betere ploeg, maar faalden in het afmaken van de kansen." HDS was eigenlijk de gehele wedstrijd heer en meester. Al in de 15e minuut slaagde Steef Marchal er niet in om een dot van een kans om te zetten in een treffer. Ook Tim van Kooten faalde in de 29e minuut. Met kort voor rust nog een dot van een kans voor wederom van Kooten, bleef het bij een 0-0 ruststand. Een goede start van de tweede helft leverde in de 50e minuut eindelijk de verdiende en verwachte 0-1 voorsprong op voor HDS door een doelpunt van Laurens Vernooij. Toch kwam SVF na een eerder gemiste penalty in de 80e minuut op gelijke hoogte en slaagde HDS er vervolgens niet meer in om aan die stand nog iets te veranderen. De Leersummers kunnen nu komende zondag in eigen huis de derde periodetitel alsnog voor zich opeisen, waarmee HDS zich weet verzekerd van de nacompetitie.