Afbeelding
Relatiegeschenken

5 originele relatiegeschenken voor bedrijven

15 oktober 2020 om 16:17 Partnercontent

Als bedrijf wil je loyale klanten graag bedanken. Dat gebeurt vaak in de vorm van relatiegeschenken die vaak voorzien zijn van een bedrijfslogo, want je wilt de ontvanger er immers wel aan blijven herinneren van wie het geschenk komt. Maar hoe voorkom je dat je geld uitgeeft aan geschenken waar veel ontvangers niet op zitten te wachten? We geven een aantal tips voor originele relatiegeschenken voor bedrijven om aan trouwe klanten te geven.

Showertimer

We staan allemaal graag onder de douche. Als je zelf de rekeningen betaalt, dan weet je ook wat dat kost. Korter douchen bespaart zowel water als gas, en daarmee is het in het kader van duurzaamheid beter om niet onnodig lang onder de douche te blijven staan. Maar je kunt natuurlijk geen klok ophangen in de douche. Laat daarom showertimers bedrukken met het logo van je bedrijf om weg te geven aan relaties. Zij kunnen deze zandloper ophangen in de douche en zo zien wanneer er vijf minuten gepasseerd zijn en het tijd is om onder de douche vandaan te komen. En elke dag wanneer ze onder de douche staan, worden ze aan jouw bedrijf herinnerd.

Kaasplank

Dit is een wat luxer relatiegeschenk: een houten kaasplank met bij behorend bestek. Op het hout kan jouw bedrijfslogo gegraveerd worden. Weinig mensen hebben zo’n mooie set al thuis, dus voor veel ontvangers is het zeker een toevoeging die in het weekend voor tv tevoorschijn gehaald kan worden, of ter afsluiting van het kerstdiner natuurlijk. Dit relatiegeschenk is dan ook zeker geschikt als kerstcadeau voor trouwe relaties.

Vogelhuisje

Ja, zelfs vogelhuisjes kun je laten voorzien van je bedrijfslogo. Met een vogelhuisje als relatiegeschenk benadruk je het belang van natuur en duurzaamheid. Veel mensen hebben geen vogelhuisjes, en zij die ze wel hebben, hebben vaak wel plek voor een extra exemplaar in de tuin. Een positief, vrolijk en origineel relatiegeschenk.

Badhandoek

Een grote handdoek is niet goedkoop maar wel altijd welkom voor op het strand of in de sauna. Daarom waarderen jouw relaties het zeker als je ze een fijne, grote badhanddoek van goede kwaliteit schenkt. Vaak kan ze het dan ook weinig schelen als de handdoek in de kleuren van jouw huisstijl is met je logo erop.

Paraplu of poncho

Als het regent, kan het mensen over het algemeen wat minder maken hoe ze eruitzien, maar willen ze vooral graag zo droog mogelijk blijven en zo snel mogelijk op hun bestemming geraken. Dat resulteert in het feit dat iedere paraplu of poncho op dat moment welkom is. Beide horen niet per se tot de vaste inboedel, en zijn daarom altijd welkom. Ook als jouw bedrijfslogo erop staat. Een bijkomend voordeel is dat ze buiten gebruikt worden en dus veel mensen jouw bedrijfslogo kunnen zien.

Er zijn natuurlijk nog veel goede opties te bedenken voor originele relatiegeschenken die als je bedrijf kunt geven aan trouwe klanten. Het is ook maar net wat je bereid bent eraan uit te geven. Vermijd in ieder geval dat je iets geeft waar je klant weinig mee kan, want dat is zonde van het geld.

advertentie
advertentie