Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e)
Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e) Fotograaf: Lauren Zwemer

Vier kandidaten uit gemeente Utrechtse Heuvelrug voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

8 december 2022 om 08:53 Overig Deel je nieuws

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Gemeente Utrechtse Heuvelrug is goed vertegenwoordigd met maar liefst vier kandidaten: Henk van der Wind (9e), Gerrit Boonzaaijer (13e), Gijsbert Doornenbal (34e) en Maarten Ploeg (44e). 

De nummer 9 van de lijst, melkveehouder Henk van der Wind uit Maarsbergen en bestuurder in de zuivelsector, heeft een duidelijke reden voor zijn steun voor de Utrechtse SGP: “Zonder twijfel is de SGP-fractie in de Utrechtse Staten de club die het meest opkomt voor de boeren en het platteland.” Hij en vele anderen waarderen de SGP onder meer vanwege de nuchtere inbreng en de scherpe aanwezigheid in het debat.

Ondernemer en wethouder Gerrit Boonzaaijer wil er zijn voor alle inwoners. Hij voelt zich thuis bij de SGP, vanwege de rol van de Bijbel als kompas in je leven. “God en je naaste liefhebben” staan voor hem centraal in zijn handelen.

Gijsbert Doornenbal (27) zet zich als raadslid onder andere in voor het thema bouwen. Hij wil bouwen voor starters en senioren, om zo een aantrekkelijke openbare ruimte en een prettige leefomgeving te creëren. Daarnaast wil hij ook de verkeersveiligheid verbeteren. Volgens hem is het belangrijk om jongeren bij de lokale democratie te betrekken. “Procedures moeten versneld en belemmeringen moeten weggenomen worden voor inwoners en ondernemers die wat willen.”

Als 44e op de lijst staat Maarten Ploeg, eigenaar van het bedrijf WPS Systems in Overberg. Het SGP-speerpunt ‘verstandig verduurzamen’ past goed bij dit bedrijf, aangezien het zorgt voor de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van plantenteelt.

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie