Lionsleden overhandigen de cheque van 3150 euro aan de Stichting Hartekind
Lionsleden overhandigen de cheque van 3150 euro aan de Stichting Hartekind Lionsclub Utrechtse Heuvelrug

Lions-cheque voor Stichting Hartekind

5 december 2022 om 18:51 Overig Deel je nieuws

De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug heeft op vrijdag 2 december in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een cheque van 3150 euro overhandigd aan de Stichting Hartekind voor de aanschaf van saturatiemeters.

Om het werk van de Stichting Hartekind te ondersteunen organiseerde de Lionsclub in mei een Pop-up Black & White dinner. Bij dit dinner komen de gasten in zwart/wit gekleed naar een locatie die pas kort te voren wordt bekend gemaakt. De tafels en stoelen staan dan al klaar. Deelnemers komen op eigen gelegenheid en nemen zelf een compleet diner, drank en aankleding voor hun tafel mee. In mei vond dit evenement plaats in het Unilever Foods Innovation Centre, genaamd Hive, in Wageningen. Het eerste pop-up dinner vond plaats in de tuin van Paleis Soestdijk. Andere locaties in de afgelopen jaren waren onder andere de Utrechtse gevangenis aan het Wolvenplein en de Vliegbasis Soesterberg. Alle gasten betalen een bijdrage en de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar de Stichting Hartekind.

Saturatiemeter
De Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. De hartafwijking is de meest voorkomende aangeboren afwijking. Ongeveer een kwart van de kinderen geboren met een hartafwijking heeft een zogenaamde kritische hartafwijking. Het vroegtijdig ontdekken is cruciaal om snel te kunnen ingrijpen. Door het uitvoeren van een saturatiemeting door alle eerstelijns verloskundigen op een aantal vaste momenten na de geboorte, kunnen in Nederland 35 kinderlevens worden gered!  Om haar doel te bereiken wil de Stichting Hartekind daarom alle 1.600 eerstelijns verloskundigen in Nederland van een saturatiemeter te voorzien. Met het geschonken geldbedrag wil de Lionsclub bijdragen aan het uitrusten van verpleegkundigen met een saturatiemeter en zo ook kinderlevens redden.

Geheim
Ook in 2023 vindt er weer een Pop-up Black & White dinner plaats, namelijk op 10 juni. Ook zin in? Neem je vrienden mee en kom ook eten op een geheime en bijzondere locatie. Aanmelden zal ruim van te voren mogelijk zijn op: https://blackandwhite.life

Lionsclub
Het motto van de Lions is ‘Lions helpen’. Met vriendschap en gezelligheid zetten de leden zich in voor de, vooral, lokale gemeenschap.  Geïnteresseerd in de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug? kijk op:

https://utrechtseheuvelrug.lions.nl/

advertentie
advertentie