Afbeelding
Liesbeth Brouns

Kleurrijke expositie in Cultuurhuis Doorn

Overig Deel je nieuws

Tot 23 januari 2023 zijn in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn kunstwerken te zien van John Reijnders en Liesbeth Brouns. Een bijzondere expositie van twee kunstenaars uit de regio.

John Reijnders

Als beeldend kunstenaar is voor John Reijnders het landschap het voornaamste thema. Behalve met het verbeelden van landschappen houdt hij zich ook bezig met de bestudering van het landschap zoals dat in de beeldende kunst sinds de middeleeuwen tot uitdrukking is gekomen. John Reijnders volgde een opleiding in de vrije schilderkunst en grafiek aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en studeerde daarna wijsbegeerte en kunstgeschiedenis in Amsterdam en Utrecht. Hij was jarenlang voorzitter van de Stichting Ateliers Driebergen en organiseerde de Atelierroute Driebergen.

Liesbeth Brouns

Inspiratiebron voor Liesbeth Brouns zijn alledaagse voorwerpen als een ei, schelpjes, veertjes, knikkers, glas, lucifers. Door haar manier van tekenen worden voorwerpen onderdeel van een groter geheel, waarin gespeeld wordt met voor- en achtergrond, compositie, kleur en beweging. Liesbeth Brouns volgde een opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en legde zich als kunstenaar toe op tekenen met kleurpotlood, schilderen, beeldhouwen en papier-machébeelden maken. Sinds kort is daar als nieuwe uitdaging het werken met textiel bij gekomen.

De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach van de Bibliotheek Z-O-U-T en is gratis te bezoeken tot en met 23 januari 2023 in het Cultuurhuis Pléiade aan het Kerkplein 2 te Doorn (in de Cantina en op de balustrade 1e verdieping).

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdagavond tot 20:00 uur.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Maja van Eijndthoven, Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug, via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 10 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 15 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 17 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30