Afbeelding
Liesbeth Brouns

Kleurrijke expositie in Cultuurhuis Doorn

Overig Deel je nieuws

Tot 23 januari 2023 zijn in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn kunstwerken te zien van John Reijnders en Liesbeth Brouns. Een bijzondere expositie van twee kunstenaars uit de regio.

John Reijnders

Als beeldend kunstenaar is voor John Reijnders het landschap het voornaamste thema. Behalve met het verbeelden van landschappen houdt hij zich ook bezig met de bestudering van het landschap zoals dat in de beeldende kunst sinds de middeleeuwen tot uitdrukking is gekomen. John Reijnders volgde een opleiding in de vrije schilderkunst en grafiek aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en studeerde daarna wijsbegeerte en kunstgeschiedenis in Amsterdam en Utrecht. Hij was jarenlang voorzitter van de Stichting Ateliers Driebergen en organiseerde de Atelierroute Driebergen.

Liesbeth Brouns

Inspiratiebron voor Liesbeth Brouns zijn alledaagse voorwerpen als een ei, schelpjes, veertjes, knikkers, glas, lucifers. Door haar manier van tekenen worden voorwerpen onderdeel van een groter geheel, waarin gespeeld wordt met voor- en achtergrond, compositie, kleur en beweging. Liesbeth Brouns volgde een opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en legde zich als kunstenaar toe op tekenen met kleurpotlood, schilderen, beeldhouwen en papier-machébeelden maken. Sinds kort is daar als nieuwe uitdaging het werken met textiel bij gekomen.

De expositie is georganiseerd door de Cultuurcoach van de Bibliotheek Z-O-U-T en is gratis te bezoeken tot en met 23 januari 2023 in het Cultuurhuis Pléiade aan het Kerkplein 2 te Doorn (in de Cantina en op de balustrade 1e verdieping).

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdagavond tot 20:00 uur.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Maja van Eijndthoven, Cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug, via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar 15 uur geleden
Afbeelding
Bescheiden voordeeltje voor de gemeente 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ gisteren
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 5 dec, 12:38
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ 5 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30