Lezingen en workshops in de Bibliotheek Z-O-U-T

3 november 2022 om 17:34 Overig Deel je nieuws

In november staan een aantal interessante lezingen en workshops op het programma van De Zoute Inval in de bibliotheken op de Utrechtse Heuvelrug. Deze zijn gratis bij te wonen en ook toegankelijk voor niet-leden. Vooraf aanmelden is gewenst en kan telefonisch, per mail of aan de balie van de betreffende bibliotheekvestiging. Het complete programma met de activiteiten van De Zoute Inval is te vinden in de vestigingen en op de website van de Bibliotheek Z-O-U-T: www.bibliotheekzout.nl.

Driebergen

Maandag 14 november 10.00-12.00 uur

Lezing ‘Conflictarcheologie op de Heuvelrug’ door Jos Rams

Conflictarcheologie is een term die gebruikt wordt voor archeologisch, historisch en bouwhistorisch onderzoek naar resten van krijgshandelingen. Doordat de Tweede Wereldoorlog in Nederland de meeste impact heeft gehad op het bodemarchief ligt de nadruk op deze periode. Amateurarcheoloog Jos Rams geeft een lezing over dit onderwerp. 

Graag van tevoren aanmelden: tel. 0343-517981 / e-mail driebergen@bibliotheekzout.nl

Doorn

Woensdag 16 november 10.00-12.00 uur

Workshop ‘Edelstenen: kristallen en mineralen’ door Marjolein van Belle

Wil je ervaren wat kristallen en edelstenen je brengen? Tijdens deze workshop biedt Marjolein van Belle, eigenaresse van de winkel Rockinn in Doorn, de mogelijkheid om kennis te maken met o.a. de ‘Gouden Driehoek’, de ‘Vijf Krachtpatsers’ en de schoonheid van Cestestien en andere prachtige edelstenen. Ze vertelt hoe je meer kunt voelen wat een steen met je doet en welke steen je aantrekt.

Graag van tevoren aanmelden: tel. 0343-415566 / e-mail doorn@bibliotheekzout.nl.

Maarn

Maandag 21 november 10.00-12.00 uur

Interactieve lezing en wijnproeverij door Vic Bal

Registervinoloog Vic Bal is inmiddels een bekende gast bij de Zoute Inval in Maarn. Hij heeft weer een feestelijke collectie wijnen voor ons in ‘t vat zitten, waar hij boeiend over vertelt. Na afloop is er gelegenheid om te proeven. 

Van tevoren aanmelden is hiervoor vereist en kan tot en met 15 november via tel. 0343-442710, via e-mail maarn@bibliotheekzout.nl, of aan de balie in de bibliotheek.

advertentie
advertentie