Jongeren opgelet!

Overig Deel je nieuws

JOIN US

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 8% van de jongeren zich elke dag alleen. Dat zijn zo’n 200.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Voor hen is Join Us er vanaf nu ook in gemeente Utrechtse Heuvelrug.  

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de Utrechtse Heuvelrug start vanaf 19 oktober 2022 de groep voor jongeren tussen 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Altijd jezelf zijn

Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us. “Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken of zo. Zo kwam ik bij Join Us”. Inmiddels is Lola-Kay uitgestroomd en blikt ze terug. “Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben”. 

Kom erbij. Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join Us is ook actief in gemeentes als Amsterdam, Twenterand, Dordrecht, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. In gemeente Utrechtse Heuvelrug start Join Us in samenwerking met Stichting Sociale Dorpsteams. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 19 oktober van 19.00–22.00 uur bij locatie De Twee Marken in Maarn.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 19 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 21 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30