17 oktober Tour de Boer Kromme Rijnstreek
17 oktober Tour de Boer Kromme Rijnstreek SGP Utrecht

17 oktober Tour de Boer Kromme Rijnstreek

Overig Deel je nieuws

LANGBROEK - De SGP-fractie in de provincie Utrecht is begonnen aan een Tour de Boer door heel de provincie. De derde avond van deze tour is maandag 17 oktober in het Dorpshuis van Langbroek. De avond wordt mede georganiseerd door de lokale SGP van Houten en Utrechtse Heuvelrug en de PCG van Wijk bij Duurstede.

Tijdens de avond zullen Jeroen van Wijk (agrariër in Odijk en voorzitter van het stikstofcollectief landbouw Utrecht), Wouter van den Berg (wethouder voor de SGP in Houten), Roelof Bisschop (SGP-Tweede Kamerlid) en Bertrick van den Dikkenberg (SGP-Statenlid) het woord voeren. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

De bijeenkomst is de tweede avond in een serie van negen door heel de provincie Utrecht. Statenlid Bertrick van den Dikkenberg gaat onder de noemer van Tour de Boer naar alle hoeken van de provincie om te luisteren naar boeren en te vertellen waar de SGP zich de afgelopen periode voor heeft ingezet en welk perspectief de fractie ziet voor de agrarische sector.

Van den Dikkenberg: “Het gebrek aan perspectief op het boerenerf is schrijnend. We hebben de agrarische sector keihard nodig in het geopolitieke vraagstuk van de voedselvoorziening, maar ook om alle doelen op klimaat, natuur en water te halen. Zonder de agrarische sector valt het hele verdienmodel onder ons buitengebied weg. Ook natuurbeheer wordt daarmee onbetaalbaar. We móéten wel perspectief bieden aan deze cruciale sector.”

SGP-fractievoorzitter Gijsbert Doornenbal is blij met het initiatief van de provinciale SGP-fractie. ‘Utrechtse Heuvelrug ligt midden in de natuur, waardoor de uitdagingen die op de agrarische sector afkomen direct voelbaar zijn in onze gemeente. De percentages op het kaartje van minister Van der Wal zijn in de NNN-gebieden absurd hoog. Wij zijn blij met de inzet van de provinciale SGP-fractie voor onze boerenbedrijven en hopen dat de Tour de Boer een bijdrage levert aan een nieuw perspectief voor de agrarische sector in onze gemeente.’  

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 1 uur geleden
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Kerstsamenzang terug in Maarn: ‘Kinderen zijn al hard aan het oefenen’ 3 dec, 13:04
Afbeelding
Korage treedt op bij ‘Op naar Kerst’ op 11 december 3 dec, 11:57