Afbeelding
Kees van Kooten

Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen

4 oktober 2022 om 12:31 Overig

DRIEBERGEN De politie is niet meer op zoek naar een tweede verdachte in de carjackingzaak van maandag. ,,Met dank aan meerdere getuigenverklaringen kan worden geconcludeerd dat er slechts sprake was van één inzittende. Deze verdachte is gisteren al aangehouden", meldt de politie Utrecht daags na het incident.

Maandagochtend werd de verdachte aangehouden bij de afrit van de A12 bij Driebergen, na een lange achtervolging vanuit het oosten van het land. In Wesel had namelijk een carjacking plaatsgevonden waarbij mogelijk gebruik was gemaakt van een vuurwapen. 

Rond 9.00 uur zagen Nederlandse agenten de auto rondrijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee politiehelikopters de vluchtende auto vanuit de lucht. Bij de afrit in Driebergen kwam de auto tot stilstand, nadat deze in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

De verdachte wilde er volgens getuigen initieel te voet vandoor gaan, maar werd gesignaleerd door de politie en kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, aangehouden worden. De bestuurder is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwondingen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

advertentie
advertentie