Drie docenten van Bridgewijs geven de aftrap.
Drie docenten van Bridgewijs geven de aftrap. Anke Leys

Start ABCD-bridgecursus met sportsubsidie

Overig Deel je nieuws

Donderdag 22 september was het dan zo ver: de eerste bridgeles van de ABCD-beginnerscursus. Dankzij subsidie van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug kon de Algemene Bridgeclub Driebergen (ABCD) 20 mensen voor een klein bedrag laten kennis maken met het bridgespel. Na het artikel in de Stichtse en op De Kaap liep het storm met de aanmeldingen. Binnen een paar dagen zat de klas al vol, met dames en heren uit bijna alle dorpen van onze gemeente. In goed overleg met Bridgeschool Bridgewijs konden we nog vier extra mensen van de wachtlijst blij maken. 

De sfeer bij de eerste les was prettig, met leergierige deelnemers. Het startniveau verschilt enorm, maar de docenten van Bridgewijs weten vast iedereen in 12 lessen bridgewijzer te maken. Het (weer) leren bridgen én gezelligheid in contact met anderen, noemden cursisten als redenen tot deelname. Precies, wat de gemeente met deze subsidie voor ogen stond.  

Kennis maken?

Ook meer ervaren bridgers uit onze gemeente kunnen vrijblijvend kennis maken met ABCD. Wil je met of zonder partner gratis meespelen op de clubavond en de sfeer proeven? Stuur dan een mail naar ABCDsecretariaat@hotmail.com, dan vinden we in overleg een plekje. Dit kan maximaal vier keer.  De competitie is op de donderdagavond (aanvang 19.45 uur) in twee lijnen. Meer informatie is te lezen op 2005.bridge.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 10 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 15 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 17 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30