Ed Waelpoel geflankeerd door Carin en Leon Smeets
Ed Waelpoel geflankeerd door Carin en Leon Smeets Doornse Golf Club

Cross Country op de Doornse Golf Club

19 september 2022 om 18:13 Overig Deel je nieuws

De jaarlijkse cross country wedstrijd, op de golfbaan van de Doornse golfclub, was wederom een groot succes. 

37 deelnemers speelden de baan ongeveer achterstevoren. Je kwam allerlei hindernissen tegen die je normaal niet tegenkwam en dit leidde vaak tot hilarische momenten, waarbij de andere spelers zich kostelijk vermaakten, want het beste vermaak is vaak leedvermaak (sportief gezien). Ook de omstandigheden werkten mee want het regende de hele dag, wat wil je nog meer bij een cross country..! Met laarzen en paraplu door de baan en dan ook nog een balletje in de hole proberen te krijgen, hoe kun je de zondag beter besteden?

Omdat de wedstrijd over 3 rondes van 6 holes ging, moest er in 2 groepen worden gespeeld. Terwijl de ene groep in de baan was werd de andere groep bezig gehouden met alternatieve puttspelletjes, zoals caviaputten, waarbij je 10 balletjes in de richting van een houten bak met gaten (denk aan de sjoelbak) moest spelen. De naam cavia putten is te danken aan het aloude spel op de TV met Fred Oster. Verder werd er een cross country puttwedstrijd gehouden op een uitgezette lange en kromme baan op de driving range, waarbij je onderweg allerlei hindernissen tegenkwam. Wie de minste slagen er over deed was de winnaar.

Na een lange, maar wederom gezellige dag werden de prijzen verdeeld. 

Wim Oskam, bekend van de fruitautomaat bij Werkhoven en ook onderhoudsmanager van onze greens en fairways, heeft heel wat mooie prijzen verzorgd, waarvoor dank.

De uitslag van de belangrijkste prijzen: 

Cross countrywedstrijd: Dames: 1. Elise Matthijsse 37 pntn – 2. Wouda Boeschoten 29 pntn – 3. Erna Popma 25 pntn – 4. Addy Boerma 25 pntn

Heren: 1. Egon Alflen 42 pntn – 2. Gerard Mulder 40 pntn – 3. Loek Lablans 39 pntn – 4. Frans Hulsbosch 38 pntn

Cross country putten: Carin Smeets 18 slagen en Leon Smeets met 15 slagen

Cavia putten: Anne Leenheer 42 pntn en Bert Popma 58 pntn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie