Custers live en online mindful
Custers live en online mindful Mel Boas

Mindfulness training opent weer deuren

Overig Deel je nieuws

Steeph Custers organiseert sinds zo’n twee jaar online mindfulness-trainingen. Nu het nieuwe normaal rond corona zich lijkt te stabiliseren durft hij het weer aan om de trainingen als voorheen te geven Op vrijdag 26 augustus start hij daarom met het eerste acht-wekelijkse live programma van het derde seizoen: Mindful Based Stress Reduction (MBSR). Dit is een live-cursus op locatie in het centrum van Zeist vlakbij het busstation. Goed bereikbaar voor omliggende gemeentes.

OUDE PATRONEN Daarmee opent mindfulness niet alleen letterlijk haar deuren, maar ook figuurlijk: ,,Door het ontwikkelen van vaardigheden in mindfulness vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn.

CONCENTRATIE VERBETERT In de training ontdek je een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die soms in de weg zitten. Je gaat je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je leert makkelijker je grenzen bewaken. De mindset wordt rustiger. Met mindfulness leef je intenser en bewuster,’’ legt Custers uit. 

EFFECTIEF Mindfulness is volgens hem bewezen effectief. ,,De MBSR is door de jaren heen onderzocht, verder gefinetuned en inmiddels wetenschappelijk effectief gebleken.’’In de ­training leer je door te doen. De training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur, plus één hele dag, in acht weken, een periode die goed te overzien is. Toch kan zo’n compacte periode lang genoeg zijn voor blijvende effecten.

CONTACT Als je meer wilt weten ga je naar www.mintraas.nl. Als je belangstelling hebt, mail je trainer Steeph Custers: info@mintraas.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 9 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 10 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14