Water Natuurlijk zoekt kandidaten voor waterschapsverkiezingen

Overig Deel je nieuws

Gelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten worden op 15 maart 2023 ook de waterschapsverkiezingen gehouden. Partij ‘Water Natuurlijk’ is daarvoor nog op zoek naar kandidaten. 

Wat de waterschappen precies doen, is nog steeds niet algemeen bekend. Rita Kuijsters, voorzitter van het bestuur van Water Natuurlijk, regio De Stichtse Rijnlanden, vertelt enthousiast over de verschillende invalshoeken van het belang van water waar de waterschappen zich voor inzetten. “Water, of beter het gebrek aan water deze zomer, is door de voortschrijdende klimaatverandering een steeds groter probleem aan het worden. Het is actueel in Europa, in Nederland en dus ook binnen het werkgebied van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR). Denk bijvoorbeeld aan het gemaal De Aanvoerder dat op 18 juli is aangezet om zoet water uit het Amsterdam Rijnkanaal naar West Nederland te pompen omdat daar het water dreigt te verzilten. Of denk aan de niet aflatende inspanningen van de waterbeheerders in het kader van de Europese Kaderichtlijn Water om het grond- en oppervlaktewater schoon te maken. En de vraag of dat op tijd gaat lukken… Ook de afweging tussen woningbouw in de polder Rijnenburg bij Utrecht of het gebied toch maar reserveren voor de opvang van water is een probleem waar we binnen HDSR mee te maken hebben. Het afremmen van de bodemdaling in het westelijk veenweidegebied is ook zo’n veelkoppig monster, waar je als waterbeheerder een belangrijke rol in speelt. En tenslotte moet ik denken aan 900 jaar geleden toen de Rijn bij Wijk bij Duurstede werd afgedamd, in feite het begin van het institutioneel waterbeheer in Nederland. Allemaal zaken die je als bestuurder van HDSR op je bordje krijgt”.

Kuijsters gaat verder ‘Om de onze doelen te bereiken, is een sterke fractie met goede kandidaten nodig. Hiervoor zijn wij op zoek naar deze kandidaten, die namens de partij zitting kunnen nemen in het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Het vraagt inzet en tijd, maar je krijgt er ook veel voor terug.” 

Meer informatie is te vinden op de website https://www.waternatuurlijk.nl/de-stichtse-rijnlanden/verkiezingen-2023. Hier kunnen mensen zich ook aanmelden. De sluitingstermijn is 31 augustus 2022.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 7 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 9 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14