Lezing in Maarn over ouderenmishandeling

Overig Deel je nieuws

Marianne Overberg houdt op dinsdag 16 augustus in het Trefpunt in Maarn een lezing over de symptomen, signalen en nog veel meer zaken rond ouderenmishandeling. Het Trefpunt bevindt zich in het appartementengebouw Trompstaete 48, 3951WX Maarn.

De lezing begint om 14.30 uur en duurt met een kleine pauze tot 16.00 uur. Het Trefpunt is open vanaf 14.00 uur. De entree, alsmede de koffie en thee, is voor leden van Heuvelrug Senioren gratis. Niet-leden betalen €5.00, tenzij zij ter plekke lid worden.

Marianne is al bijna 15 jaar betrokken bij de Stichting Koperhorst in Amersfoort en is ook als cliënten vertrouwenspersoon verbonden aan een woonzorgcentrum. Zij probeert met lezingen mensen bewust te maken over wat er over dit onderwerp speelt. Hierbij zijn o.a. ouderenmishandeling en onheuse bejegening (pesten) haar specifieke aandachtspunten. Zij houdt haar kennis op peil door nauwe contacten met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Movisie en Veilig Thuis.

Ouderenmishandeling is iets wat gebeurt in grote steden en komt in onze omgeving niet voor….toch? Het is een zo beladen term en klinkt erg bedreigend, maar ouderenmishandeling komt overal voor en op basis van statistische gegevens zal dat ook in onze, dus uw omgeving zijn.

Jaarlijks hebben naar schatting ruim 115.000 ouderen in Nederland te maken gehad met één van de vormen van ouderenmishandeling. Dit omvat meer dan alleen lichamelijk geweld. Ook andere vormen van mishandeling, zoals financiële uitbuiting, verwaarlozing of overbelaste mantelzorg komen geregeld voor. Het is belangrijk om bij vermoedens van ouderenmishandeling actie te ondernemen. Want het houdt niet op, totdat je iets doet.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 7 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 8 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14