De jongeren werken volgens het concept: ken, plant en verspreid de boom.
De jongeren werken volgens het concept: ken, plant en verspreid de boom. Campus Landgoed Zonheuvel

Jongeren gezocht die willen helpen 600.000 bomen te planten

Overig Deel je nieuws

Provincie Utrecht heeft de ambitie om 600.000 bomen te planten in de provincie Utrecht en Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn wil daarbij helpen. Komend najaar wordt gestart met het Groen Traneeship Trees to be, waar jongeren van 16 tot en met 27 jaar oud aan mee kunnen doen.   

 

Bomenhub

Vorige jaar werd de eerste editie van het Groen Traineeship afgetrapt. Een groep jongeren ontwikkelden toen een krachtig concept, namelijk: ken, plant en verspreid de boom. Ze staken de handen uit de mouwen en legden een bomenhub aan, een plek waar zaailingen kans krijgen om groter te groeien en waar mensen die een boom willen er een op kunnen halen. In het traineeshop dat dit najaar start, wordt dit duurzame initiatief verder uitgebouwd.

Rijkdom van natuur

Jongeren die het leuk vinden om bomen te planten en acties en evenementen te organiseren om meer mensen te betrekken bij de vergroening van de provincie kunnen zich aanmelden voor het Groen Traineeship. Het programma biedt een unieke kans om workshops en trainingen te volgen op het gebied van circulair landgoedbeheer (landbouw zonder machines maar met paarden), Sustainable Development Goals (SDG’s), Rechten voor de natuur (met medewerking van stichting Bos-dat-van-zichzelf-is), permacultuur, marketing en communicatie. En natuurlijk maken de trainees kennis met de rijkdom en diversiteit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, waar het landgoed deel van uitmaakt.

Leren van elkaar

De gangbare betekenis van het woord ‘campus’ is een open ruimte in het bos of een terrein waar universiteitsgebouwen staan en waar kennisoverdracht en activiteiten plaatsvinden. Op Campus Landgoed Zonheuvel staat samenwerking en kennisoverdracht ook centraal. Het landgoed een landingsplek van veel duurzame initiatieven en allerlei organisaties die samenwerken. Aan dit Groen Traineeship zijn campuspartners verbonden als Goedlandt, Earth Charter NL en Lab Toekomstige Generaties.

Meedoen?

Iedereen tussen de 16 en 27 jaar oud die wil bijdragen aan de toename van bomen en die een uniek leertraject wil volgen kan tot 16 september opgeven. Aanmelden via: groentraineeship.nl/project/trees-to-be/

Voor meer informatie zie campuslandgoedzonheuvel.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 9 uur geleden
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 11 uur geleden
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (5): ‘De energiemarkt is duidelijk doorgeschoten’ 3 okt, 16:00
Afbeelding
Jubileum voor Zonnebloem Amerongen 3 okt, 15:16
PREMIUM
Afbeelding
‘Hoogspanning vormt struikelblok voor scholenbouw’ 3 okt, 14:14