Het team basisschool van Maupertuus zorgt ervoor dat kinderen zelfvertrouwen krijgen en weer met plezier naar school gaan.
Het team basisschool van Maupertuus zorgt ervoor dat kinderen zelfvertrouwen krijgen en weer met plezier naar school gaan. Babs Bouwman

Aandacht en onderwijs op maat: op Maupertuus wordt leren weer leuk

23 maart 2023 om 10:02 Onderwijs

DRIEBERGEN Veel kinderen kunnen niet meekomen in het reguliere basisonderwijs vanwege een leerachterstand of een ontwikkelingsstoornis. Klassen zijn groot en daardoor is het niet te doen voor de leraar om kinderen die dat nodig hebben extra aandacht te geven. Bij Maupertuus is dat anders. Het team bekijkt per kind wat de onderwijsbehoeften zijn. Daar passen ze het tempo en niveau op aan. En dat werkt! Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en zin om te leren en weer naar school te gaan. Kinderen en hun ouders zijn het hele jaar welkom om kennis te maken. Als je de school binnenstapt voel je direct de fijne sfeer die er hangt: alleen dat kan al een opluchting zijn.

,,Het gaat erom dat een kind zich gezien voelt”, legt juf Paulien uit. Vaak komen ze uit een setting waar ze zich niet begrepen voelden en of over het hoofd gezien: althans zo voelden zij dat. Op Maupertuus krijgt ieder kind een maatpak. De een heeft een achterstand in taal, de ander in rekenen. De leerkrachten zorgen ervoor dat leerlingen kunnen werken op eigen tempo en eigen niveau. Dat kan op Maupertuus, want de klassen zijn klein. Maar er is meer. Want ieder kind heeft een eigen orthopedagoog, die de tijd en ruimte neemt om naar het kind te luisteren. ,,Alleen dat doet al zoveel”, zegt juf Joni.

‘VEILIGE EN RUSTIGE PLEK’

Anne Schoonderbeek heeft een zoon met autisme en dyslexie. Hij zat op een speciale school waar veel kinderen met gedragsproblemen zaten. ,,Hij voelde zich onveilig en keerde nog meer naar binnen”, vertelt Anne. Bij Maupertuus vond hij de veilige en rustige plek die hij nodig had. Hij werd vrolijker, kwam thuis met verhalen en speelt zelfs weer met andere kinderen. En het allermooiste: ,,Hij heeft leren lezen en komt beter toe aan werken.” Schoonderbeek is heel blij met Maupertuus. ,,Daar weten ze wat kinderen nodig hebben.”

Een kind moet gezien worden.

OPEN

Op Maupertuus heeft ieder kind wel iets. Het mooie is dat daar in de klas heel open over wordt gesproken. ,,Kinderen vertellen aan elkaar waarom ze hier zitten.” Nieuwe kinderen komen daardoor ook los en voelen zich niet alleen. Dat geeft een boost voor hun zelfvertrouwen.

Succeservaringen, een positieve aanpak en individuele aandacht zijn de basiselementen van Maupertuus. ,,Een kind moet gezien worden.” Daar zijn Joni en Paulien het roerend over eens. Zij nodigen ouders en kinderen graag uit in de klas om te laten zien op welke manier ze werken.

Meer informatie via: www.maupertuus.info.    

Deze advertorial wordt u aangeboden door Mauptertuus. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie