Body Stress Release effectief bij pijn

Ondernemend

DRIEBERGEN - Body Stress Release is een gezondheidstechniek die zich richt op het loslaten en vrijmaken van lichaamsspanning. Nadat voormalig operatie assistent Jolanda de Jong door toepassing van deze techniek verlost werd van haar ernstige migraine klachten, besloot ze zich als practitioner te scholen. Inmiddels heeft zij sinds oktober vorig jaar met succes haar eigen Body Stress Release praktijk opgericht.

door Caro van den Berg

Al jarenlang had Jolanda de Jong (47) last van migraine. Getipt door een vriendin besloot ze tot enkele behandelingen Body Stress Release (BSR). Toen bleek dat ze na enkele behandelingen van haar klachten was verlost besloot ze het roer om te gooien en de opleiding aan de BSR Academy in Zuid-Afrika te gaan volgen. In dit land werd door de grondleggers van deze techniek ontdekt dat lichamelijke klachten kunnen ontstaan als het zenuwstelsel zijn werk niet meer optimaal kan doen doordat spieren onvoldoende in staat zijn om opgebouwde spanning los te laten. In 1998 opende de eerste praktijk in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan vijftig, waaronder de praktijk van De Jong. Alle praktijken zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN).

BSR is volgens De Jong verre van 'zweverig'. ,,Iedereen ervaart dagelijks stress, lichamelijk of emotioneel. Maar wanneer onze grens bereikt is, wordt de stress als spanning vastgezet en dat kan leiden tot klachten als rugpijn, migraine, tintelingen, kramp of tot vermoeidheid". Ze legt uit dat BSR het lichaam stimuleert om deze spanning los te laten. ,,Het is een zachte techniek die precies werkt. Het zet een proces in gang van spanning loslaten en herstellen. Het gevolg is dat de klachten verdwijnen en mensen weer beter in hun vel zitten."

Tijdens de behandelingen blijft de cliënt gekleed. Er worden een aantal druktesten rond de wervelkolom uitgevoerd om zo de spanning te kunnen lokaliseren. ,,Het lichaam reageert hierop met een kleine reflex, zo weet ik precies waar de spanning zit. Door lichte drukimpulsen, stimuleer ik hierna het lichaam om de spanning los te laten. Het lichaam herinnert zich op deze wijze dat er bepaalde blokkades zijn die opgeruimd moeten worden. Het zelf-genezend vermogen van het lichaam komt hiermee terug, waardoor mensen verlost worden van pijn, meer energie hebben en soepeler spieren". De Jong heeft in haar praktijk al veel mensen van hun klachten afgeholpen. "Het is fantastisch om te ervaren tot welk herstel het lichaam in staat is. Zo zag ik een man met ernstige rugklachten die na een paar behandelingen van de meeste pijn af was. Hierdoor kan hij weer werken en wellicht is een operatie hem bespaard gebleven."

Body Stress Release Driebergen, Nassaulaan 10, Driebergen, tel. 06-24169000; www.bsrdriebergen.nl; info@bsrdriebergen.nl

Fotobijschrift: Jolanda de Jong in haar nieuwe Body Stress Release praktijk aan de Nassaulaan

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47