Humana bedankt de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug!

Ondernemend

Utrecht, 11 februari 2014 - Humana bedankt de inwoners van Utrechtse Heuvelrug. Zij hebben in 2013 102664 kilogram textiel gedoneerd, die ten goede komt aan ontwikkelingsprojecten, die Humana steunt in Angola, de Democratische Republiek Congo en Malawi waarbij het vergroten van de zelfredzaamheid van de mensen aldaar centraal staat.

Alle textiel is welkom!

Onder het motto ‘alle textiel is welkom’ heeft Humana in 2013 de focus gelegd op het zoveel mogelijk laten doneren van alle textiel. Nog altijd verdwijnt 2/3 het textiel in Nederland in de afvalcontainer. Zonde! Alle textiel is dus welkom, zowel herdraagbaar als niet herdraagbare goed. Kapotte of versleten kleding, schoenen en ander textiel zoals vaat- en poetsdoekjes en inderdaad ook kapotte hand- en theedoeken alles mag in de textielcontainers van Humana. Er is slechts één mits, sterk met olie en/of verf vervuild textiel kunnen wij helaas niet aannemen, omdat de vezels ervan niet meer hergebruikt kunnen worden.

Minder milieubelasting door hergebruik

Mede door de inwoners van Utrechtse Heuvelrug, zamelde Humana in 2013 totaal 9 miljoen kilogram textiel in. Maar liefst 80% van dit textiel wordt door iemand anders gedragen of gebruikt. De overgebleven 20% wordt tot losse vezels verwerkt voor nieuwe producten, zoals garen, paardendekens, isolatiemateriaal en kunstobjecten. Humana heeft in 2013 20 kledingstukken laten maken van resttextiel vermengd met nieuwe vezels. Doel is om een grootschalige kledinglijn te ontwikkelen, die met partners in de markt kan worden gezet. Meer textiel in de textielcontainers betekent minder restafval. Dat scheelt uiteindelijk in de kosten van de afvalstoffenverwerking en -heffing en het is beter voor het milieu.

Goed doel

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Humana geeft een nieuwe bestemming aan gebruikt textiel. Met de inzameling en verkoop van gebruikt textiel helpt Humana mensen in zuidelijk Afrika hun leven in eigen handen te nemen door zelfredzaamheid. Humana heeft dankzij uw textieldonaties duurzame programma’s in Angola, DR Congo en Malawi in 2013 kunnen steunen, waarmee 45.000 mensen zijn bereikt.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47